GÜNDEM

Hıncal Uluç: Mesleğin onur madalyası Bekir, artık hep gönlümüzde asılı kalacak

Sabah yazarı Hıncal Uluç, hayatını kaybeden gazeteci yazar Bekir Coşkun için kaleme aldığı yazısında Coşkun'un ölümüne ilişkin duygularını okuyucularıyla paylaştı.

Hıncal Uluç: Mesleğin onur madalyası Bekir, artık hep gönlümüzde asılı kalacak

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinin ilk bölümünü kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden gazeteci yazarı Bekir Coşkun'a ayırdı. Uluç, Coşkun için "Mesleğin onur madalyası Bekir, artık hep gönlümüzde asılı kalacak" ifadelerini kullandı:

Pazar akşam üzeri bir muhteşem gazeteciyi kaybettik.. Bekir Coşkun sonsuzluğa gitti. Dostum, can kardeşim bir zamanlar bu gazetede beraber çalıştığımız Bekir..
Ölüme mahkum olduğunu biliyorduk. Muhtemelen kendisi de biliyordu ama çok ağır yan etkileri olan tedavisi sırasında bile kendini azıcık iyi hissettiği anda yazıyordu.. Hemen arıyordum.. "Bekir, yazın müjde gibi, ilaç gibi geldi. Gene yaz. Daha sık yaz ne olur.." O konuşmalarımız bana umut aşılıyordu, düşünebiliyor musunuz?. Dünya için, insanlık için de Bekir'in ölüm döşeğinde bile elinden bırakmadığı kalemi umut oluyordu hep.. Bir sabah "Coronavirüs" üzerine yazdıklarını okuyunca bayıldım.. Hemen kaleme sarıldım.. Bakın neler yazmışım..

Coronavirüs günlerinde en güzel yazıyı, kansere karşı yıllardır müthiş bir mücadele veren Bekir Coşkun yazdı. Onun yaşadıklarının yanında Coronavirüs nezle gibi kalır.. Onun için siz de okuyun istedim.. Teşekkürlerimle, okurlarıma sunuyorum, Bekir dostum!. Can kardeşim.

Sabahları ilk güneş perdenin arasından içeri süzüldüğünde, korkular endişeler dünde kalsın... "Düzelecek" deyin... Mutfaktan gelen çaydanlığın tıkırtısı, kızarmış ekmeğin kokusu yıllarca eksik olmasın, dileyin... Bir küçük belanın dünyayı esir alacağını, illa ki bizim canımızı yakacağını düşünmeyin... Hiçbir aşının, ilacın, çarenin olmadığı çağlarda kolerayı, vebayı, tifoyu, veremi yok eden insanoğlu, bu zıkkıma teslim olacak değil... Sevdiklerinizi uzaktan gözlerinizle öpün... Güzel sözcüklerle yüreklerine sarılın... "Kimseye bir şey olmayacak" diyerek, gülücüklerle evinize çiçekler serpiştirin...
Dileyin: Kader hiçbirimizi sevdiklerimizden ayırmasın...

Cep telefonuma bir mesaj düştü, gene bir Bekir yazımdan sonra. "Benimle ilgili yazını Instagram sayfama koydum... Bir madalya gibi.." diyordu. Anında cevapladım.. "Sen hepimizin madalyasısın Bekir.." O, mesleğin onur madalyası Bekir, artık hep gönlümüzde asılı kalacak.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar