GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan "tarikat" yazısı

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında “Bazı bakanlıklarda, belediyelerde sağı ile solu ile tarikat mensupları köşe kapmaca oynamaya başladılar” iddiasında bulundu.

Abdurrahman Dilipak'tan "tarikat" yazısı

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde kaleme aldığı "Şeriat, tarikat, hakikat” başlıkı yazısında kelimelerin manalarına ve pratikte nasıl vuku bulduklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Dağda keramet gösteren derviş, teke’den sepete sağdığı sütü, şehre getirirken, daha şehrin girişinde sütten eser kalmazmış. Şehirde para, karşı cins ve iktidar savaşı var. Bizimkiler de dergahtan çıkıp siyasete ve ticarete dalınca olan oldu. “Kadisiye ganimetleri” aklımızı başımızdan aldı" diyen Dilipak, muhafazakar camiaya eleştirilerde bulundu. İşte Dilipak'ın yazısından ayrıntılar:

MAL ve MAKAM PEŞİNDE YARIŞIYORLAR

Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetinin karakteri “el emin” olmaktır. Ama bizim tarikatların bile trolleri var artık. Sufiler, birbiri ile takvada yarışmıyor, mal ve makam peşinde yarışıyorlar. Birbirlerine karşı husumet noktasına geldi iş.

YENİ TÜR ŞEYHLER İSTİŞARE VE ŞURA YAPMIYORLAR

Peygamberler istişare ve şûra yapmakla emrolundu da  bu yeni tür şeyhler istişare ve şûra da yapmaz.

HAŞA KİMİ ALLAH'LA GÖRÜŞÜYOR...

Haşa kimi Allah’la görüşüyor, kimi Peygamberle, kimi 3’ler, 7’ler, 40’larla. Levhi mahfuzu okumuş gelmişler, kime ne soracaklar. Biri bu iddiada, öteki de buna inanıyor. Al birini vur ötekine.

FIRKALAR DİNİ KENDİ ARALARINDA TAKSİM ETTİ

Fırkalar dini kendi aralarında taksim ettiler ve sonda da Allah’ın ayetlerini dillerinin ucuna geçirip birbiri ile savaşıyorlar. Hani yeryüzünün emaneti bize verilmişti. Birbirimizin gözünü oyuyoruz. Allah iman edenleri “ihvan” ilan etti, biz kendi tarikatımızdan olmayanı “ihvan” kabul etmiyoruz. 

MEVLEVİLİK İKTİDARIN, BEKTAŞİLİK MUHALEFETİN RESMİ TARİKATI OLDU

Dün tarikat, tasavvuf yasaktı, bugün bunlar serbest ama ‘kült’e döndü.  Seremoni, ritüel, gösteri vesilesi. Mevlevilik iktidar kanadının, Bektaşilik muhalefet kanadının resmi tarikatı oldu sanki.

BAZI BAKANLIK VE BELEDİYELERDE KÖŞE KAPMACA OYNUYORLAR

Bazı bakanlıklarda, belediyelerde sağı ile solu ile tarikat mensupları köşe kapmaca oynamaya başladılar.

YA KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEKLER YA DA...

Bu böyle gitmez. Ya tarikatlar kendilerine bir çekidüzen verecek ve işlerinden bazılarını dışlayacaklar, ya Diyanet el atacak bu işe. Yoksa bu iş patlar ve herkes zarar görür, benden söylemesi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar