KULİS

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı'na kurulan tuzağa dikkat çekti!

Kulis yazıları ile adından söz ettiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılacağını iddia edenlerin Erdoğan'a tuzak kurduğunu iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün Meclis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup konuşmasını dinledi ve kulis bilgilerini bugün köşesine taşıdı. 

Selvi'nin gündeminde Bahçeli'nin Meclis'e gelmesi ve Erdoğan ile görüşmesi vardı. İkilinin 11 dakika birebir görüştüğünü belirten Selvi, Bahçeli'nin kendis sağlık durumuna ilişkin sözlerini de paylaştı.

Selvi, yazısında uyarılarda da bulundu. Bu uyarıların en kritik olanı ise partili cumhurbaşkanı tartışmalarıydı. Selvi, "Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'nı bırakacağına" ilişkin haberlerin tuzak olduğuna dikkat çekti. 

İşte Selvi'nin uyarıları:

Yazımın sonunda iki noktaya dikkat çekmek istiyorum.

1- HDP, ara seçimi zorlamak için Meclis’ten çekilmeyi tartışıyor. Bugün önemli bir toplantı yapacaklar. Ama HDP yönetimi çekilme yanlısı değil. O nedenle HDP’nin Meclis’ten çekilme kararının çıkmasını beklemiyorum. Ha bir de seçime gidip gelememe durumu var.

2- Başkanlık sistemine geçilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok önem verdiği noktalardan biri “partili cumhurbaşkanlığı”ydı. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı’nı birlikte yürütmek Erdoğan’ın en büyük önceliklerinden biriydi. O nedenle AK Parti Genel Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’nın ayrı olması yönündeki önerilere karşı çıktı. Birileri Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılması konusunu yeniden gündeme getirmeye başladı. Bunun Erdoğan’a kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum. Ama aynı zamanda bunu ikide bir servis eden kimler ve hesapları ne diye merak etmiyor da değilim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar