GÜNDEM

Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasını alkışladı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtülülere yapılan saldırıdan rahatsızlık duyduğunu belirtti ve "Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum" dediğini aktardı. Abdulkadir Selvi, geçmişte bu konuda başarılı sınavlar veremeyen CHP'nin "değiştim" dediğini belirterek Kılıçdaroğlu'nun bu tavrını önemsediğini vurguladı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Karaköy ve Beşiktaş'ta başörtülü kadınlara yönelik saldırı hakkında CHP'nin tavrının ne olduğunu öğrenmek amacıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı.

Bu tür olaylarda geçmişte başarılı bir sınav veremeyen CHP'nin, son seçim döneminde değişerek muhafazakar kesimle barışmaya çalıştığını ve onlardan da oy aldığını vurgulayan Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu başörtülülere yapılan saldırı karşısında rahatsızdı. Hatta tepkiliydi. CHP Lideri çok net konuştu." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun "Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum" dediğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü yasağı karşısında alışılmış CHP çizgisinden farklı hareket ettiğini hatırlatan Abdulkadir Selvi, yazısında "CHP Lideri’nin bu tavrını önemsiyorum. Çünkü iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, bu tür yanlışlara karşı çıktığımız zaman atılan o çirkin tokat dönecek, onların yüzünde patlayacak." ifadelerine yer verdi.

Abdulkadir Selvi'nin "Başörtülülere saldırıya Kılıçdaroğlu’ndan tepki" başlıklı yazısının ilgili bölümü;

"Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu ve benzer saldırıları şiddetle kınaması, lanetlemesi lazım. Bu türden saldırıları yapanların provokatör olduğu kanısındayım. Toplumu germe, ayrıştırma, toplumu kutuplaştırma gibi bir görev üstlendiklerini düşünüyorum. Toplumun her kesiminin de siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun bu tür olaylara en sert tepkiyi vermesi gerekir. Öte yandan şunu da belirtmeliyim ki kadınlara yönelik her türlü saldırıya ve her türlü şiddete karşı, çocuklarımıza yönelik her türlü saldırıya ve şiddete karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeli, bu konuda toplumsal bir dayanışma göstermeliyiz."

Abdulkadir Selvi'nin 'Saldırıya maruz kalan başörtülüleri aramayı düşünüyor musunuz?' sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevabı:

"Aradığımda da size aktardığım düşüncelerimi kendilerine aktaracağım. Morallerini bozmamalarını isteyeceğim. Bu tür olaylara karşı hepimizin ortak tepki vermesi gerektiğini söyleyeceğim. Türkiye başörtüsü sorununu uzun süre gündemde tuttu. Bu dönem Türkiye’nin enerjisini kaybettiği yıllardır. Türkiye bu sorunlarını aştı. Şimdi Türkiye’nin önünde daha ciddi sorunlar var, bu sorunları aşması gerekir. Ve bu sorunları da hep birlikte aşacağız."

Abdulkadir Selvi'nin tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar