BÜNYAMİN ESEN / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Bünyamin Esen: En Düşük Emekli Aylığı 400 Dolar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün gece kabul edilen son yasa olan ile de emekli maaşlarını yakından ilgilendiren bir düzenleme yapılmış bulunuyor. Buna göre en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesi yasalaşmış bulunuyor.
Bünyamin Esen: EYT Kanunu Çıktı, İlk Maaşlar Nisan’da! Yıllardır beklenen haber bir gece yarısı nihayet geldi! İçinden geçtiğimiz kara günlerde milyonlara sevindirici haber verildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis’te kabul edildi. İşte EYT Yasasının tüm ayrıntıları:
Yeni Yapılandırma Kanununun İpuçları
Ucuz SGK borçlanması için 31 Aralık 2022 son tarih yüzde 55 zamlı olacak kolay bir yol var EYT’de yaş şartı kaldırıldı! Ucuz SGK borçlanması için son tarih 31 Aralık 2022. 1 Ocak 2023 itibariyle SGK borçlanması yüzde 55 zamlı olacak. Peki SGK'da kuyrukta olup borçlanma dilekçesini veremeyenler ne yapacak? SGK borçlanma dilekçesini teslim etmenin bir yolu daha var. Önemli olan da SGK kayıtlarına borçlanma dilekçesinin girdiği tarih. Hemen ödeme yapmanız gerekmiyor. İşte EYT için borçlanma yolu.