TV HABER

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den haber sunucularına uyarı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin televizyon kanallarının haber bültenlerini sunan medya mensuplarını uyardı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı, “Salgınla Mücadele Sürecinde RTÜK” konulu video konferansta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Haber bülteni sunucularını uyaran Şahin şu ifadeleri kullandı:

"TARAFLI DAVRANMAYIN"

 “Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler. Bunu yapmamamız için lütfen taraflı davranmayın”

"NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLEN İNSANIM"

“RTÜK’ün aldığı kararlarla ilgili adresler gösteriliyorsa inanmayın. Ben geldiğim günden beri bana kimse talimat vermedi. Kendi aldığım eğitim, dünya görüşüm ve sorumluluğum çerçevesinde ne yapmam gerektiğini bilen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat ve telkin olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimatları ve telkinleri devletin bütün organlarını ilgilendirir. Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz”

Yorumlar