GÜNCEL

ROK'tan Ersan Şen'e olay sözler: Bunlar sahte Atatürkçü, bunlar bizim köpeğimiz!

Kübra Par'la 'Açık ve Net' programına katılan Prof. Ersan Şen, Atatürk'e hakaret eden Mustafa Demirkıran'ı çok sert bir dille eleştirmişti. Programın bir diğer konuğu olan Nagehan Alçı'nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı program sürereken, Ersan Şen'i kast ederek, "bunlar sahte Atatürkçü, bunlar bizim köpeğimiz" paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Dün akşam yayınlanan Kübra Par'ın sunduğu 'Açık ve Net' programının konukları, Prof. Dr Ersan Şen, Nagehan Alçı, Nasuhi Güngör ve Mücahit Birinci idi. Programda Ayasofya'daki törende vaaz veren Mustafa Demirkıran'ın Atatürk'e hakaret edip etmediği tartışıldı. 

Prof. Ersan Şen, Atatürk'e hakaret ettiğini söyleyen Mustafa Demirkıran'ı çok sert bir dille eleştirdi. Programdaki konuklardan bir diğeri olan Nagehan Alçı'nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı'nın Şen'i kastederek yaptığı paylaşımı gündem oldu. ROK paylaşımında,  "bunlar sahte Atatürkçü, bunlar bizim köpeğimiz" dedi.

İşte o paylaşım:

Ersan Şen, Mustafa Demirkıran'ın Atatürk'ü eleştirmediğini hakaret ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Demirkıran'ın okuduğu ayete de riayet etmediğini belirtti. Hukukta bunun ifade özgürlüğü değil hakaret  olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şen, ülkenin kurucusu, Atatürk'e sevmek zorunda değilsiniz. Ama hakaret edemezsiniz. İnsan ecdadına küfür, hakaret eder mi ya! Sen kimsin de Atatürk'e öyle diyorsun. Atatürk son nefesini verirken yanında mıydın, kafir diyorsun! Camii imamının ağzından, tehdit, beddua, hakaret içeren sözleri duymak istemiyoruz ya! Camiye siyaset girer mi?

Yorumlar