TELEVİZYON

Murat Çiçek, Cumhuriyet'e sordu: Eşini döven İsmail Küçükkaya’yı niye haber yapmadın?

Gazeteci Murat Çiçek, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evini dikizleyerek, ailesini hedef göstererek yaptığı yalan haberi 'gazetecilik faaliyeti' diye savunan Cumhuriyet'i eleştirdi ve "Eşini döven ya da dövdüğü iddia edilen İsmail Küçükkaya'yı neden haber yapmadınız?" diye sordu.

Cumhuriyet,  bir süre önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye kaçak inşaat yaptırdığına yönelik asılsız bir habere yer imza attı. Ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında soruşturma başlattı.

24 TV’e yayınlanan Günün Manşeti isimli programda Murat Çiçek, Hikmet Genç ile birlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu programda Cumhuriyet'in Fahrettin Altun haberleriyle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'nın Cumhuriyet'i desteklediğini söyleyen Çiçek, "Madem birisinin mahremine girmek sorun değil gazetecilik yapmak için bunları yapabiliyorsunuz İsmail Küçükkaya'nın boşanma sırasında 'İsmail Küçükkaya beni darp etti, yüzüme vurdu, şiddet uyguladı' diyen eşi vardı. Cumhuriyet gazetesi madem gazetecilik yapıyor Küçükkaya gibi meşhur gazetecinin karısını dövmesini neden haber yapmıyor? Bu iddiayı neden haberleştirmiyor?" dedi.

Murat Çiçek şu değerlendirmelerde bulundu:

"İSMAİL KÜÇÜKKAYA BUNLARA DESTEK ATIYOR"

Her türlü pisliği basın özgürlüğü kılıfına sokarak yapmayı planlayan güruh var. Cumhuriyet, Sözcü, Halk, Fox, Tele1.. Bunlar tencere kapak meselesi. Fahrettin Altun'un evinin röntgenlenmesi konusunda bir hikaye var. Bununla ilgili olarak Kaftancıoğlu'nun ifade vermesi ayrı mevzu ama bir de işin adres ve hedef göstererek haber yapma meselesi var. Basın özgürlüğüne sığınan Cumhuriyet gazetesinden bahsediyorum. İsmail Küçükkaya isimli kişi de Fox'ta bunlara destek atıyor.

"GAZETECİLİK YAPTIK DEMEKLE GAZETECİLİK YAPILMIYOR"

Gazetecilik yaptık demekle gazetecilik yapılmıyor. Küçükkaya şunu unutuyor. "Bakan'ın eşi FETÖ'cüdür. Telefonunda Bylock çıktı" diye atladığı zaman ortaya kendisi savcının karşısına çıkmıştı.Şunu merak ediyorum sen Cumhuriyet'e destek atıyorsun ama siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının evini röntgenliyorsunuz, mahremine giriyorsunuz. Bunu gazetecilik yaptık diye savunuyorsunuz.

"KÜÇÜKKAYA GİBİ MEŞHUR GAZETECİNİN KARISINI DÖVMESİNİ NEDEN HABER YAPMIYOR"

Madem birisinin mahremine girmek sorun değil gazetecilik yapmak için bunları yapabiliyorsunuz boşanma sırasında 'İsmail Küçükkaya beni darp etti, yüzüme vurdu, şiddet uyguladı' diyen eşi vardı. Cumhuriyet gazetesi madem gazetecilik yapıyor Küçükkaya gibi meşhur gazetecinin karısını dövmesini neden haber yapmıyor? Bu iddiayı neden haberleştirmiyor? Röntgencilik sizin için sorun değilse bu iddiayı neden haber yapmıyorsun? Meselenin ucunda Türkiye'ye zarar verecek durum varsa Cumhuriyet haber yapar."

Yorumlar