GÜNDEM

Melih Gökçek canlı yayında fena trollendi! 'Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulundu'

ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında çok fena trollendi. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu'nun "Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı" paylaşımını gerçek sanan Melih Gökçek, bunu canlı yayında müjde olarak duyurdu. "Feyk haber olmasın' uyarısına rağmen "Yok gerçek" diyen Gökçek, sosyal medyanın diline düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da petrol bulunduğunu açıkladı. Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Erdoğan “Adana’da 2 yüksek kaliteli Petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar Dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, sosyal medya hesabından “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” yazdı.

Hayır feyk haber değil gerçek bu!
Muratoğlu'nun bu ironisi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından gerçek sanıldı. Gökçek katıldığı televizyon programında şunları söyledi:

- “Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon.

* Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon, bilmiyorum. Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya bakın.

- Fake falan olmasın başkanım?

- Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor.

- Sayın Cumhurbaşkanı, yeni açıkladı dikkat ediyorsanız. Adana’dan sonra yeni bir şey daha açıkladı. Hemen Polatlı’nın arka tarafında.

Melih Gökçek: Demek ki trollenebiliyorum
Videosunun Twitter'da gündem olması sonrası açıklama yapan Gökçek, şu ifadeleri kullandı: "Ankara masasında bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine, Eskişehir'de yer altında bulunan 'nadir toprak elementi' üzerine konuşurken, 'İçinde jelibon diye bir maddeymiş, ne olduğunu bilmiyorum' diye bir konuşma yaptım. Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım."

Yorumlar