GÜNCEL

Kılıçdaroğlu ile Bakan Karaismailoğlu arasında canlı yayında çok sert tartışma

Habertürk canlı yayınına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu telefonla bağlanarak çok sert cevap verdi.

Habertürk canlı yayınına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu telefonla bağlanarak çok sert cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranlarında yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Gündemle ilgili açıklamalarda bulunduğu sırada Kılıçdaroğlu, "Şimdi Ulaştırma Bakanlığı yapan kişi eskiden İBB'de Genel Sekreter Yardımcısıydı. İş olmuş gibi tutanak tutuyor, düzenliyor, adama para veriyorlar. İhale yok, bina da yok" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu yayına bağlandı

Bu sözler sonrası Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun iddiaları yanıtlamak üzere canlı yayına bağlandı. Karaismailoğlu, ''Ben 24 yıl İBB'de çalıştım. Genel Sekreter Yardımcısı tutanak tutmaz zaten. Oturduğunuz yerden iftira atarak, çok ayıp. Belediye çalışanları için namus sözü vermişsiniz. Helalleşmekten bahsediyorsunuz bunlar kul hakkıdır. Biz Anadolu çocuğuyuz, üzülüyorum. Anlaşılıyor ki bu iftiraların ardı arkası kesilmeyecek. Kendinize gelin. İstanbul Havalimanı 10 milyar euroya yapılmıştır'' dedi.

Bakan Karaismailoğlu, "Çok üzüntülüyüm. Genel Başkan benim büyüğümdür. Böyle hiç aslı astarı, belgesi olmayan bir şeyi burada milletin önünde söylemesi bizi üzmüştür." diye konuştu.

"Mahkemede hesap verecektir"

Bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu'nu dava edip etmediğine ilişkin soru üzerine Karaismailoğlu, "Geçtiğimiz cuma günü (dün) ayın 7'sinde dava edilmiştir, mahkemede hesap verecektir." dedi.

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Önümde İBB Teftiş Kurulu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazı var." ifadesi üzerine şu açıklamalarda bulundu:

"Tamamen kendi kafasındaki olan bir müfettişin uydurma bir raporudur. Medya AŞ, belediyenin şirketinin dosyasıdır. Belediye şirketi de oradadır. Gidip belediye şirketinden yapılan işin parasını alsınlar geri. Belediye şirketi de oradadır. 'Tutanak tuttu' diyor. Genel sekreter yardımcısı tutanak mı tutar? Anlaşılan bu iftiralar artarak devam edecek, biz de mahkemede hesaplaşacağız. Yapacak bir şey yok. Ama lütfen bizi kötü siyasetinize alet etmeyin. Siz siyaset kulvarında devam edin. Biz SSK yönetmedik, 24 yılda İBB'nin nereden nereye geldiği ortada."

Karaismailoğlu, "Yani 'böyle bir haksız ödemeyi biz yapmadık, yapılmamış bir işe ödeme yapmamız söz konusu değildir' mi diyorsunuz?" sorusuna cevaben, "Öyle bir şey olabilir mi? Eşyanın tabiatına aykırı bir şeydir? Genel Başkan o kadar hassas ise mevcut belediyeden hesap sorsun." açıklamasında bulundu.

Sinirler gerildi

Karşılıklı sözler sonrası sinirler gerilirken Kılıçdaroğlu ile tartışmasının ardından Bakan Karaismailoğlu, yayından ayrıldı. Kılıçdaroğlu ise, ''Devletin kasasından para çıkmıyor diyorlar ya; garantileri kim verdi? Bu sözleşmeler gizli. Madem bu kadar şeffaf neden açıklamıyorsunuz? Önce gidiyorsunuz temel atıyorsunuz sonrada ihale yapıyorsunuz, aynı adama veriyorlar'' dedi.

Yorumlar 1 yorum