GÜNDEM

Hadi Özışık yeni anayasa tartışmalarını değerlendirdi Erdoğan muhalefetin elindeki kozu aldı!

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, 'Perde Arkası' programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında tüm partilerin bir araya gelerek yeni bi anayasa hazırlanması konusunu ele alarak değerlendirme yaptı.

Pazartesi günü yaklaşık 4 saat süren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi' dedi. Bir süredir ekonomik ve yargı reform paketlerinin hazırlandığını ve uygulanmaya başlayacağını dile getiren Erdoğan, muhalefeti zora sokacak bir çağrıda bulundu. Hem Kemal Kılıçdaroğlu hem Meral Akşener, hem Ali Babacan, hem de Ahmet Davutoğlu'nun elini kolunu bağladı.

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, 'Perde Arkası' programında Erdoğan'ın PKK'nın siyasi ayağı HDP hariç,  bütün partilere bölük pörçük olan, darbe anayasası olan ve 12 Eylül'den miras kalan anayasayı değiştime teklifini ele aldı. Özışık, Fuat Oktay'ın hükümet sistemi ile ilgili 2 yıldan beri yapmış olduğu çalışmadan bahsettim. Yani birtakım iyileştirmeler, revizeden bahsetmiyorum. Eksikler çok çünkü. Herkesi dinledi, beni de dinledi.Ben de gittim o toplantıya. Bütün eksikleri masaya koyuyor. Orda bir Cumhurbaşkanı yardımcısı yok'' dedi. 

Yorumlar