GÜNDEM

Hadi Özışık: HDP'nin hazine yardımları kesilmeli

Hadi Özışık, Habertürk'te Veyis Ateş'in konuğu oldu. 'HDP kapatılmalı mı' sorusuna cevap veren Özışık, bunun yerine hazine yardımlarının kesilmesi gerektiğini söyledi.

Hadi Özışık, Habertürk'te katıldığı Türkiye'nin Nabzı programında Veyis Ateş'in 'HDP kapatılmalı mı?' sorusuna cevap verdi. 

Özışık, HDP'nin kapatılması durumunda mağduriyet algısı yaratılacağını söyledi. Bunun yerine Özışık'ın önerisi ise hazine yardımlarının kesilmesi. 

Özışık konuya ilişkin şunları söyledi:

Eğer kapatılma gerçekleşirse mağduriyet edebiyatı yaparak Kürtler üzerinde etkili olabiliyorlar. Bakın daha önce iple seçmeni yönlendirebiliyorlardı. Bu ipi böyle gösterdiklerinde arkada da namlunun ucu vardı. Şimdi artık sosyolojik tabanda o korku yok. Nereden biliyorum? Bu annelerin HDP'nin önünde 600 güne yakındır nöbet tutmasından anlıyoruz. 2014 seçimlerine HDP birçok yerde seçim kaybetmiş. Ağrı gitmiş, Şırnak gitmiş ve birçok yerde de oy kaybetmiş. 

"Kürtler çok farklı noktaya geldi"

Dün Meral Danış Beştaş Meclis'te "Kürtler bizim ne yaptığımızı biliyor, ondan oy veriyor" dedi. Hayır, kusura bakmayın! Kürtler size "Gidin katillerle kol kola girin askeri öldürüp, polisi öldürün, vatandaşı öldürün, masum vatandaşı katledin, düğününe gitmek üzere olan genci kaçıran PKK'ya destek verin" demiyor. Ben doğuluyum Kürtüm! Ben hiçbir Kürt'ten böyle bir ifade duymadım. Bu Kürtler bu dönemde özellikle Diyarbakır annelerinin çığlıklarından sonra emin olun çok farklı bir noktaya gelmişler."

Yorumlar