TELEVİZYON

Habertürk'te İmamoğlu'nu kızdıran Celal Şengör telefonu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'teki canlı yayında Kanal İstanbul ile ilgili Prof. Dr. Celal Şengör'ün canlı yayına bağlanmasına itiraz etti. Gazetecilerin kendilerine gelen mesajları canlı yayında aktarmasına da sinirlenen İmamoğlu, mesaj çekenleri cuma günü yapılacak toplantıya davet etti.

Kanal İstanbul'un Marmara depremini tetikleyeceği yönündeki iddialara Prof. Dr. Celal Şöngör'ün Habertürk'teki "tetiklemez" cevabı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kızdırdı. İmamoğlu, Şengör'ün kendisine sorulmadan canlı yayına bağlandığını söyleyerek moderatör Didem Arslan Yılmaz'a tepki gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili "depremi tetikler" sözleri Prof. Dr. Celal Şengör tarafından canlı yayında yalanlandı. Habertürk'teki İmamoğlu canlı yayınına telefonla katılan Şengör, Kanal İstanbul tartışmalarında taraf olmadığını söylerken İBB'nin toplantısına ise katılımcıların alan dışından oluşması nedeniyle daveti kabul etmediğini ifade etti.

Şengör bağlantısı İmamoğlu'nu kızdırdı

Şengör'ün telefonu kapatmasının ardından programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz'a tepki gösteren İmamoğlu, bağlantıyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini iddia etti. Bu sözler üzerine İmamoğlu'na itiraz eden Yılmaz, Şengör'ün programa Nagehan Alçı'nın iddialarıyla ilgili katılmak istediğini bunu da İmamoğlu'na söylediğini; ancak kendisinin itiraz etmediğini hatırlattı. 

İşte Yılmaz ve İmamoğlu arasında yaşanan o polemik;

Ekrem İmamoğlu: Benim müdahale etme hakkım var yok bilmem yayıncılığı. Celal Şengör'ün de buraya telefonla bağlanması yanlıştı. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Burada dört gazeteci arkadaşım var. Bağlamanız yanlıştı. Çünkü Celal Şengör'e benim telefonda cevap vermem, doğru değil. Ben herhangi bir konuğunuz değilim. 16 milyonluk kentin belediye başkanıyım. Celal Şengör buraya gelseydi onunla sohbet ederdim. Bilim insanı olarak saygı duyduğum insanım. Bence söyledikleri yüzde 30 anlaşıldı, yüzde 70 anlaşılmadı telefon kalitesinden. 

Bir ben depremi tetikler demedim, açıklamam ve toplantı tutanakları var. Dört madde sıraladı, üç kanalın aleyhine yani kanalın yapılmasının aleyhine. Bir tanesi de diyor ki kesinlikle depremi tetiklemez. Ben de konuşmam da dedim ki ben zaten demiyorum ki gidip de sekiz kilometre açıktaki ana deprem fay hattını tetikleyecek. Ama depremle ilgili bu kentin sorunu var dedim.

Yorumlar