GÜNCEL

Habertürk spikerinden Metin Gürcan itirafı! 'Benim için hayalkırıklığıdır'

Habertürk'ün ünlü spikeri Mehmet Akif Ersoy'dan canlı yayında, 'casusluk' suçlamasıyla gözaltına alınan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'la ilgili dikkat çeken bir itiraf geldi.

Habertürk Spikeri Mehmet Akif Ersoy, askeri ve siyasi casusluk suçlamasıyla tutuklanan Deva Partisi kurucularından Metin Gürcan’la ilgili hayal kırıklığını açıkladı.

Dün Gürcan’ın tutuklanma haberini sunduğu esnada ‘Gürcan’ı tanırım, olanlara şaşırdım’ yorumu yapmıştı.

Ersoy bugünse o sözleri üzerine hem ekrandan hem de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şu ifadeleri kullandı:

‘Metin Gürcan benim için hayalkırıklığıdır. Ekranda kendisini tanıdığımı söylemiştim, tanımıyormuşum üzgünüm. Deva partisi için de artık siyasi bir yüktür. Yabancı ”diplomatlarla” bu tarz ilişkiler(yargıda bir yolla çözülse de)devlet adamlığı yapmış herkes için utanç vericidir.’

Ersoy benzer açıklamaları bugün ekrandan da ifade etti.

‘Kendisini tanıdığım ifadesini ekrandan tanımıyormuşum diye değiştirmek isterim. Çünkü tanıdığım, irtibat kurduğum birisi. Libya, Afganistan benim de çalıştığım bölgeler olması hasebiyle benim de mesaj attığım, mesajlaştığım bir isim. Şunu söylemek isterim, yargıdaki süreç ne olur bilmiyoruz ama devlet adamlığı yapmış birisinin yabancı diplomatlarla kendi bilgilerini, analizlerini paylaşmasını, onlara fayda sağlayacak en küçük bilgiyi anlatmasını ahlaken doğru bulmuyorum. Dolayısıyla çok üzüldüm, büyük bir hayal kırıklığı benim için. Deva Partisi için de bir yük olduğu kanaatindeyim.’ ifadelerini kullandı.

Gürcan’ın tutuklanmasının ardından, yabancı diplomatlarla görüşme ve zarf içinde para alma görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Yorumlar