TELEVİZYON

Fatih Portakal, Resulayn'daki Türk bayrağını yayınlamamakta haksız mı?

Fox TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal'ın dün yaptığı yayında TSK'nın terörden temizlediği Resulayn'daki görüntüleri paylaştı fakat Türk bayrağı çekilen görüntülere yer vermedi. Uluslararası teamüller gereği bu görüntünün Türkiye'yi zor duruma düşüreceğini belirten Portakal, "Türk bayrağı asılı görüntüler Azez'de bizi zora sokmuştu" dedi.

Fatih Portakal, dün yaptığı yayın ve açıklaması nedeniyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde ÖSO'nun Türk bayrağı çektiği görüntüleri yayınlamayacağını açıklayan Portakal'a büyük tepki gösterildi. 

Azez'de çekilen Türk bayrağının Türkiye'yi zora soktuğunu belirten Fatih Portakal, "Biz oraya işgal için, bayrak çekmek için gitmedik; sadece sınır güvenliğimizi sağlamak için gittik" diyerek yayınlamama kararını savundu. 

BAYRAĞI YAYINLAMAK TÜRKİYE'NİN ÇIKARINA MI?

Büyük tepkilere muhatap olan Fatih Portakal'ın sergilediği bu davranış hem ülke çıkarları açısından hem de uluslararası teamüller açısından son derece kritik. 

Portakal'ın ifade ettiği gibi Türk bayrağının çekildiği görüntüler dış basında veya uluslararası kamuoyunda "işgalcilik" suçlamasını beraberinde getirebilir.

Milliyetçi reflekslerle Fatih Portakal'a tepki gösterenlerin Türk bayrağı görüntülerinin Türkiye'yi işgalcilik suçlaması ile karşı karşıya bırakabileceğini düşünmesi gerekmez mi?

AZEZ'DE NE OLMUŞTU?

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör unsurlarından temizlenen bölgelere yerleşen ÖSO'nun Türk bayrağını göndere çekmesi ile başlayan süreçte Türkiye, uluslararası mecralarda işgalcilikle suçlanmıştı. Suriye rejimi ve İran da bu görüntüler nedeniyle Türkiye'nin Suriye'yi işgal ettiğini daha fazla dillendirmeye başlamıştı. Belki de masada birçok kez avantaj kaybına da neden olmuştu.

Doğru olan, bir gazeteci olarak hem uluslararası teamüllere hem de ülke çıkarına uygun yayın yapmak mı yoksa bu yayına tepki göstermek mi?

Yorumlar