GÜNCEL

Fatih Altaylı: Mustafa Cengiz her konuştuğunda bir Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum!

Gazeteci Fatih Altaylı, Adem Metan'ın Youtube kanalına röportaj verdi. Altaylı, mesleğe ilk başladığı günlerden bugüne kadarki yaşadığı ilginç olaylardan siyasete ve hatta futbola kadar pek çok konuya değindiği röportajda, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Adem Metan'ın Youtube kanalına röportaj verdi. Altaylı, mesleğe ilk başladığı günlerden bugüne kadarki yaşadığı ilginç olaylardan siyasete ve hatta futbola kadar pek çok konuya değindiği röportajda, önemli açıklamalarda bulundu. Altaylı, Türk siyasetinde, kimsenin diğerinden çokta farklı olmadığını, hiçbirinin vatandaşa saygı duymadığını ve Türkiye'yi daha ileri götürmek gibi bir vizyona sahip olmadığını belirtti. Herkesin tek amacının bugünü kurtarmak ve cebini doldurmak olduğunu ifade eden Altaylı, Enver Aysever'i örnek olarak gösterek, her yere çıkıp ahkam kestiğini, herkese ahlak dersi verirken bizzat kendisinin adrese teslim ihalede yer aldığını söyledi.  

Fatih Altaylı verdiği röportajın devamında İstanbul'un yönetimini başarılı bulup bulmadığının sorulması üzerine, Ekrem İmamoğlu'na bayılmadığını, Mansur Yavaş'ı daha güvenilir ve kendine yakın bulduğunu belirtti. Söz futbola geldiğinde ise Altaylı, Galatasaray'ın çok kötü yönetildiğini özellikle beceriksizliğin Yönetim Kurulu düzeyinde olduğunu söyleyerek, Mustafa Cengiz'in her konuştuğunda bir Galatasaraylı olarak utanç duyduğunu ifade etti. 

''Beni cehalet kadar üzen bir şey yok''

“Galatasaray çok kötü yönetiliyor. Mustafa Cengiz her konuştuğunda bir Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum.”

“Fenerbahçe olarak başarılı; hakemlerin başarısız olduğunu söylediğiniz bir ortamda, hakemlerin faturasını neden Erol Bulut'a kestiniz?”

“Ali Koç'tan başka birinin Fenerbahçe Başkanı olabileceğini düşünmüyorum.”

“İstanbul'un kalabalığı, keşmekeşi çok hoşuma gidiyor.”

“Yemeksepeti doğru zamanda kurulduğu için başarılı ama özgün bir fikir değil.”

Mansur Yavaş’ı daha güvenilir ve kendime yakın buluyorum

Metan’ın İstanbul’un yönetimini başarılı buluyor musunuz sorusu üzerine Altaylı Mansur Yavaş’ı daha güvenilir ve kendine yakın bulduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekrem İmamoğlu’na bayıldığımı söyleyemeyeceğim. Mansur Yavaş’ı daha güvenilir, kendime daha yakın buluyorum. Ekrem İmamoğlu için bende o his yok. Ben büyük, dev projelere karşıyım; her projenin büyük olması gerekmez, her büyük proje insanları mutlu etmez. Ben insanları mutlu edecek projelere inanırım ama insanlara da iyi şeyler sunmak lazım. Ne Ekrem İmamoğlu’nun ne de çevresinin böyle bir vizyona sahip olduğunu düşünmüyorum.”

Mustafa Cengiz her konuştuğunda bir Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum

Galatasaray’ın çok kötü yönetildiğini görüyorum özellikle Yönetim Kurulu anlamında son derece vasıfsız... Ben şeyi sevmiyorum, hiçbir şey yapmamak ve laf ebeliği üzerine kurulu bir yönetim anlayışını. Mustafa Cengiz her konuştuğunda açıkçası ben bir Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum; o üslup, o konuşma tarzı Galatasaray değil, Galatasaray’ı temsil edemez etmemeli. Çünkü biz Başkan olarak; Ali Uras, Alp Yalman, Özhan Canaydın, Faruk Süren’leri gördük. Oradan buraya geçiş… Ama bu bir dekadans yani Türkiye’nin dekadansı ile Türkiye’nin seviye kaybı ile belki paralel gidiyor. Yine de Galatasaray’da olmaması gerekiyor diye düşünüyorum ama bazı şeylere mani olamıyorsunuz en azından dönemsel olarak mani olamıyorsunuz.

 

 

Yorumlar