TV HABER

Esra Albayrak'a yapılan hakaret Halk TV'de konuşuldu

Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak ve yeni doğan bebeğine yapılan hakaretler konuşuldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak ve yeni doğan bebeği hakkında sosyal medyadaki ahlaksız paylaşımlara tepkiler giderek artıyor. 

Her kesimden bu ahlaksız paylaşımlara karşı mesajlar ve tepkiler yağıyor. 

Bir tepki de Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında geldi. Programın sunucusu Gürkan Hacır, ve konuklar Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş tek tek söz alarak bu çirkin paylaşımlara tepki gösterdi. 

Hacır, Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'nun tepkilerini canlı yayında okudu. Bunun yanında Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da konuya ilişkin mesajları paylaşıldı.

Gürkan Hacır, "Herkes terbiyesini takınmalıdır. Sosyal medyada varım diye ağzınıza geleni söylemezsiniz." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan Elfin Tataroğlu, "Aynı şey daha önce Başak Demirtaş'a yapıldığında siyaseten aynı görüşte düşünmesem dahi bu yapılanı kınamış, çok ahlaksız ve aşağılık bir hareket olduğunu söylemiştim. Aynı şekilde Esra Albayrak'a yapılan bu saldırının da aşağılık ve ahlaksız bir şey olduğunu söylemeyi kendime borç addediyorum." dedi.

Barış Yarkadaş ise "Berat Albayrak'a hangi eleştiriyi yöneltirseniz yöneltin, Esra Albayrak bu meselelerin dışında. Siyasi bir kimliği yok. Bir babanın ve annenin yeni doğmuş çocuğuna hiçbir gerekçe ile hiç kimse hakarette bulunamaz. Hatta ve hatta yorum dahi yapamazsınız." şeklinde konuştu. 

Son olarak söz alan İsmail Saymaz ise bu olayı "siyasal ve toplumsal çürümenin en çiğ örneklerinden biri" olarak tanımladı. Saymaz, "Bu siyasal bir eylem ve protesto değildir. Bunun siyasal protesto olarak görülmesi siyasal eyleme hakarettir. Bu toplumsal yozlaşmadır. Gözaltına alınmış o şahıs ve iyi de olmuş." diyerek "bu iklimi durduralım" çağrısında bulundu. 

Yorumlar