TELEVİZYON

Ebru Baki'nin RTÜK isyanı: Çok haksız, adaletsiz bir karar içim acıdı

RTÜK, Para Gündem programına idari yaptırım cezası uyguladı. Bu karara tepki gösteren Ebru Baki, "En azından bu kadar emeğe ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile başbaşa bırakıyorum.Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son toplantısında ağırlıklı olarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yayınları mercek altına aldı.  RTÜK, TELE 1'de yayınlanan "Kulis" ve Habertürk'teki "Para Gündem" programlarında, salgın hastalığa ilişkin, "hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması" nedeniyle de her iki yayın kuruluşuna idari yaptırım uyguladı.

"ÇOK ÜZÜLDÜM"

Ebru Baki, RTÜK'ün bu kararına isyan etti. Para Gündem programında karara ilişkin konuşan Baki, "Bazen söylediklerimiz, konuklarımızın, doktorların söyledikleri de tartışılıyor. Tartışmalar üzerinden yürüyen süreç içerisindeyiz.Bir yanda da tartışmalarla alınan kararlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Kişisel olarak yaşadıklarımız önemli değil burada bu görevi yapıyoruz bizim görevimiz tabiki yapacağız ama sadece bir yokuz burada. Kamera arkasında, rejide, yönetimde çalışanlar var. Hepimiz birgün düşünmedik risk alıyor muyuz diye. Biz önemli değiliz takdir beklediğimiz için söylemiyorum. Bu en çok üzüldüğüm olaylar arasına girdi. Mesleğinizde ceza alıyorsunuz ve bunun gerekçesi çok büyük. Buna çok üzüldüm ilk kez başıma geliyor. Bu kurumu da bağlayan karar haline geliyor.

"ÇOK HAKSIZ, ADALETSİZ BULDUM"

En azından bu kadar emeğe ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile başbaşa bırakıyorum.Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı. Programda konuşulanlar nedeni ile ceza geldi. Arkadaşlarım adıma üzüldüm. İçim acıdı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar