GÜNCEL

Cüneyt Özdemir Lütfi Elvan'ın gidişini yorumladı: Bakan yardımcıları yarışıyor!

Gazeteci Cüneyt Özdemir, kendi YouTube kanalında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görev değişikliğini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati atandı. Ekonomideki flaş görev değişikliği için "Eskiden macera dolu Amerika diye bir şarkı vardı hep beraber söylüyorduk, bu şarkıyı Macera dolu Türkiye olarak değiştirebiliriz" diyen gazeteci Cüneyt Özdemir, "Şuan Türkiye'de en çok merak edilen gazete Resmi Gazete. Başkanlık sistemine geçtik ama Resmi Gazete'de daha çok padişahlık sisteminde gibiyiz" dedi. 

Kamuda istifa müessesesinin yerine görevden af dilemenin geldiğini belirten Özdemir, "Normal demokraside affetmek diye bir şey var mıdır? 'Suçluları ya da idam mahkumunu affettim' vardır. Şimdi öyle değil, gidiyorsunuz 'Efendim ben af istiyorum, siz zaten çok çalıştınız beni affet'. Cumhurbaşkanı da diyor ki 'Seni affettim'. İncili kaftanını alıyor gidiyor. Öyle bir ortam var yani şu anda" dedi. 

Bakan görevden alınmadan önce Bakan yardımcısının attığı tweetlerden de bahseden Özdemir, "Nureddin Nebati durur mu? Bakan yardımcısı olarak atmıştı zaten tweetleri 'Biz bunu yapıyoruz, şunu yapıyoruz' diye. Düşünsene, Bakan var Bakan yardımcısı tweetler atıyor. Bakanın haberi yok muhtemelen... En son Enerji Bakan yardımcısı Bakan oluyor, Ulaştırma Bakan yardımcısı Bakan oluyor. 'Bakan yardımcıları yarışıyor..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 yorum