GÜNCEL

CNN Türk'te çok sert 'Ecevit' tartışması! 'Fırsatçılık yaptı'

CNN Türk ekrana gelen Semiha Şahin’in sunduğu CNN Türk Masası programında eski başbakan ‘Ecevit’ tartışması yaşandı.

Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker ile Optimar Araştırma A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, CNN Türk ekranlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından merhum Bülent Ecevit’le ilgili yaşadığı tartışma gerginliğe yol açtı.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yapıldığı dönemin ardından Ecevit’in popülaritesinin arttığını belirten Hilmi Daşdemir, ‘’Ecevit fırsatçılık yaparak, erken seçime gitmek istedi’’ dedi.

Masum Türker ise Ecevit'in erken seçim yapmak istemediğini kaydederek Daşdemir'e, ''Bakın bir şey anlatın akla uysun. O tarihleri yaşamış bir kişi olarak anlatayım. O tarihlerde CHP'nin tek başına seçime götürme yeterliliği yok.’' diye konuştu.

Hilmi Daşdemir de o dönem Necmettin Erbakan'a şeriat iddiaları öne sürülerek, haksızlık yapıldığını iddia etti. Türker ise Erbakan'a haksızlık yapılmadığını kaydederek, Oğuzhan Asiltürk ile Deniz Baykal’ın o dönem kabinede olduğunu anımsattı. Türker, ‘’Bu isimleri getirelim bakalım ne haksızlık yapılmış öğrenelim. Yapmayın oradaki şeyin bozulma nedeni; Ecevit, yurt dışına gidecekken, Başbakan vekaletini Orhan Eyüboğlu’na verdi.’’ dedi.

Yorumlar