GÜNDEM

Cihat Yaycı canlı yayında uyardı: Türkiye’ye büyük bir kumpas kuruldu

Mavi Vatan doktrininin sahibi Müstafi Amiral Cihat Yaycı, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında Türk bayraklı gemiye yapılan baskın ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mavi Vatan doktrini ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasının temelini oluşturan Cihat Yaycı, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında gazeteciler Hadi Özışık, Aytunç Erkin ve Çetiner Çetin'in sorularını yanıtladı.

Yaycı, Türk bayraklı gemiye yapılan baskını 'kumpas' olarak yorumladı. Bu olayın Mavi Marmara baskınından hukuki olarak daha vahim olduğunun altını çizen Cihat Yaycı, amacın silah bulup Türkiye’ye kumpas kurmak olduğunu belirtti.

"Çok açık bir şekilde söylüyorum amaç şu..." diyen Cihat Yaycı, FETÖ’cülerin attığı tweetleri gösterdi.

BU FETÖ’CÜLER ÖYLE HAİN Kİ... 

Yaycı, "Bu FETÖ’cüler öyle hain ki bunlarda milli hiçbir duygu yok. Fransa gemisini övüyorlar, Türk gemisini hedef gösteriyor." dedi.

Cihat Yaycı, amacın tıpkı MİT TIR'larında olduğu gibi Türkiye'yi haydut devlet olarak göstermek ve uluslararası mahkemelerde yargılatmak olduğunu belirtti. 

TÜRKİYE'YE ASKERİ MÜDAHALE UYARISI

Yaycı ayrıca "Bu FETÖ, dünyanın en büyük casusluk örgütü" dedi. Ayrıca baskını yapanların silah bulacaklarından emin oldukları için yaklaşık 24 saat arama yaptıklarını söyleyen Yaycı, "Eğer Türkiye haydut devlet olarak göstermeyi başarsalardı Türkiye'ye dışarıdan askeri müdahale dahi olabilirdi" diyerek uyardı. 

Yorumlar