GÜNDEM

Çetiner Çetin Ermenistan'daki darbe girişimini değerlendirdi!

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin Ermenistan'daki darbe girişimini değerlendirdi. Çetiner, ''Ermenistan Gazeteciler Cemiyet'i Başkanı ile görüştüm. Halkın sokağa dökülmesinde sorun var dedi çünkü ekonomik sıkıntılardan dolayı birçoğu ülkeyi terk etmiş durumda. Önümüzdeki 3 günün kritik olduğunu söyledi'' dedi.

Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Paşinyan yaptığı ilk açıklamada, "Ülkede darbe girişimi var" ifadelerini kullanarak, destekçilerinin başkent Erivan'da toplanması için çağrı yaptı. Ardından Paşinyan, Parlamento binasının önünde toplanan destekçilerinin yanına giderek, "Ben halkım için mücadele ediyorum. Polis halkın güvenliğini sağlayacak" açıklamasını yaptı. Öte yandan, Paşinyan'ın istifasını isteyen göstericiler hükümet binasına ilerledi.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu programa katılan Habertürk yazarı Çetiner Çetin, Ermenistan'daki darbe girişimini değerlendirdi. Çetin, ''Ermenistan Gazeteciler Cemiyet'i Başkanı ile görüştüm. Halkın sokağa dökülmesinde sorun var dedi çünkü ekonomik sıkıntılardan dolayı birçoğu ülkeyi terk etmiş durumda. Önümüzdeki 3 günün kritik olduğunu söyledi'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar