GÜNDEM

Bülent Aydemir, çığdan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'nın sorumlu tuttu, sosyal medya yıkıldı

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Van'da yaşanan çığ felaketi ile ilgili yaptığı konuşmasında çığa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın iş makinaları ile yolu açtırmaya çalışmasının neden olduğunu iddia etti.

Van'da yaşanan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan çığ ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. 

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Gülşen Orhan'ın yolu açtırmak için iş makinaları ile bölgeye gitmesinin ardından oluşan yüksek ses nedeniyle çığın yaşandığını veya tetiklendiğini iddia etti.

Aydemir, olayı anlatırken bu durumu bir tedbirsizlik olarak açıkladı. 

Aydemir'in bu iddiası kısa zamanda sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok haber sitesi de bu sözleri alıntılayarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'nın çığa sebep olduğunu yazdı.

Aydemir olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Olayı anlamaya çalışmam anlamında birkaç telefon görüşmesi yaptım. Çatak’ta bir yemek organizasyonu var. Ak Parti eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı -ki kendisi de yaralı- Gülşen Orhan bir etkinliğe katılıyor. Kendi seçim bölgesi eski milletvekili olması hasebiyle. Oradan çıkarken diyorlar ki ‘Burada çığ tehlikesi var, buradan çıkmayın, yola çıkmanız doğru değil.’ Ancak heyetle birlikte yola çıkıyor. Harabet diye bir geçit. Bu geçitten geçilmesi mümkün değil, kar kapatmış olabilir, burada çığ tehlikesi var. Üst noktada. Narlıca’dan dahi geçemeyebilirsiniz’ diyorlar. Yani yol sıkıntılı.

İŞ MAKİNALARI YÜKSEK SES ÇIKARINCA...

Yola çıkmadan önce Gülşen Orhan, 4-5 kadar iş makinasını yanına alıyor. Narlıca Kara Yolları İstasyonu’ndan alıyorlar araçları. Yol kapalı ve iş makinaları yolu açarak buraya geliyor. Burada çığ tehlikesi var kar yolu kapatmış iş makinalarıyla öncesinde müdahale edilmiş başka bir noktaya. Çığı tetikleyen şeylerden biri de gürültü, yüksek desibel. Buraya kadar geliyorlar. Burada, yolda tabi telefon çekmiyor ağır kış koşulları, tipi var. Burada 3 bin 500 metre rakımdan söz ediyoruz. Ve orada çığın altında kalıyor minibüs. Daha sonra Van ve Şırnak’tan askerler oraya sevk ediliyor.

Aydemir, konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

''Arkadaşlar, söylemediğim şeyleri çarpıtıp haber yapanlara lütfen itibar etmeyiniz. Programda anlattığım olaydan ancak tedbirsizlik sonucu çıkabilir. Çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun...''

Yorumlar 3 yorum