GÜNCEL

Berhan Şimşek'ten Orhan Gencebay'a gönderme! 'O güzel şarkısını şimdi yazmalıydı'

Haber Global'de Buket Aydın ile Tarafını Seç programının konuk olan sanatçı ve siyasetçi Berhan Şimşek, Orhan Gencebay'ın "Sanatçı muhalif olmalı diye bir söylem var. Sanatçı kesinlikle muhalif değildir. Sanat siyaset yapmaz" sözlerini değerlendirdi.

Buket Aydın'ın sunuculuğunu yaptığı Haber Global'de yayınlanan Tarafını Seç programının konuğu sanatçı ve aynı zamanda CHP'li Berhan Şimşek'ti. Şimşek, Buket Aydın'ın Orhan Gencebay'ın "Sanatçı kesinlikle muhalif değildir, sanat siyaset yapmaz. Sanatçı sanatını yapar" sözlerini de değerlendirdi. 

Şimşek, Gencebay'ın açıklamasıyla alakalı olarak, "Orhan abi sevgim, saygım olan bir kişi. Orhan Abi bu lafı ettikten sonra o güzel şarkısını şimdi yazmalıydı: Batsın bu dünya. Sanatçı bütün haksızlıklara karşı gelmelidir. Sanatçı toplumun önderidir. Sanatçı toplumun taşıyıcı kolonudur. Bugün Türkiye'yi susturmak istiyorlar ve yiğit insanlar da susmak istemiyor." ifadelerini kullandı. 

Buket Aydın'ın devamında Gencebay'ın "Şimdi olsa 'Batsın bu dünya' demezdim. Çünkü öyle bir ortam yok. O zaman çok kötü bir ortam vardı." sözlerini hatırlatması üzerine de Şimşek, "Şu anda ben de diyorum ki evet, 'Kula kulluk edene yazıklar olsun" diye konuştu.

Yorumlar