GÜNDEM

Ahmet Hakan haklı ama asıl sorun bu! "İnsanlar gazeteyi nereden alacak?"

Koronavirüs nedeni ile kimse hiçbir şeye elini sürmek istemiyor. Bununla birlikte gazeteler için de herkeste bir tedirginlik vardı. Gazetelerin temiz olup olmadığına ilişkin açıklama geldi. Herkes gönül rahatlığı ile gazetesini alıp okuyabilir peki ama nereden? Hadi Özışık, gündemi değerlendirdiği videosunda bu konuya değindi ve Ahmet Hakan'ı haklı bulduğunu söyledi. Özışık, asıl meseleye dikkat çekti.

Artık tek gündemimiz koronavirüs... Bununla birlikte alınan tedbirler de yapılması gerekenler de sürekli uzmanlar tarafından anlatılıyor. Son günlerde gazetelerle ilgili de bir tartışma başladı. Gazeteler temiz mi değil mi? Ahmet Hakan'ın da köşesine taşıdığı konuya ilişkin Hadi Özışık'tan da dikkat çeken bir değerlendirme geldi. "Gazetelerin satılması gerekiyor ama nerede ve nasıl satılacak?  İnsanlar gazeteyi nereden alacak?" diye soran Özışık, gazete tirajlarında da büyük düşüş olacağını belirtti.

İşte Hadi Özışık'ın değerlendirmeleri:

Bugün Ahmet Hakan'ın bir yazısını okudum günlerdir gazeteler temiz mi değil mi diye tartışma vardı. Gazeteler temiz mi değil mi bir açıklama geldi gazetelere dokunmak sıkıntı yaratmıyormuş.Gazeteleri okursunuz elinir kirlenir elinizi yıkarsanız tamam da Ahmet de buna sevinmiş. Bu krizde gazetenizden vazgeçmeyin diyor. Haklı genel yayın yönetmeni, Hürriyet'in başındaki isim. Öbür tarafta Turkuvaz var.

GAZETELERİN SATILMASI GEREKİYOR AMA NASIL NEREDE?

Gazetelerin satılması gerekiyor ama nerede ve nasıl satılacak?  İnsanlar gazeteyi nereden alacak? İnsanlara sokağa çıkmama önerisinde bulunuyoruz. Bugün yarın gazetelerin traji açıklanacak ciddi düşüş olduğu görülecek. Dünya online. Evinde okuyor, internetine giriyor. Türk Telekom'un Genel Müdürü basın toplantısını online yaptı, Berat Albayrak online toplantı yaptı.

GAZETELERE DOKUNMAK İYİ DE...

Bu gazetelere dokunmak iyi de ama gazetelere nereden ulaşacak ona bakmak lazım. Milletin kafasına ısrarla sokmayalım 'gazete temiz temiz...' adam dışarı çıkıp gazete alamıyor. Alamayınca da online okuyor. Türkiye'de gazetelerin biteceğini de inanmıyorum. Patronaj internet gazeteciliğine yatırım yapan patronaj yok olursa gazetelerin geleceği tehdit altında olur. Ahmet Hakan'ın yazısında önemli ayrıntı vardı elemanlarımız evden çalışıyor. Bu devrim.

"İNTERNET GAZETECİLİĞİ YAPANLARA YÖNELİK TEDBİR YOK"

Bu kadar tedbir alındı içinde internet yatırımcılarına yönelik, internet yayıncılığına yönelik,  internet gazeteciliği yapanlara yönelik tedbir yok bunun da dikkate alınması gerekiyor.

Yorumlar