Seçmen taşıma işini kim yapıyor?

Kaybedilen her seçim sonrası uçan mühür, taşınan seçmenler, sahte oy pusulaları gibi yalanları servis eden CHP’liler sezonu bu kez erken açtı.

Kaybedilen her seçim sonrası uçan mühür, taşınan seçmenler, sahte oy pusulaları gibi yalanları servis eden CHP’liler sezonu bu kez erken açtı.

Nice zamandır muhalefeti destekleyen kimi yazarlar AK Parti'nin bazı il ve ilçelerde "seçmen taşıma" usülüyle önümüzdeki seçimlerde hile yapacağını yazıp duruyordu.

Ne hikmetse bu yazılar aniden bıçak gibi kesiliverdi.

Neden dersiniz? 

Çünkü iddiaları yüzde yüz doğru çıktı! 

Ama bir farkla...

"AK Parti hayali seçmen kayıtları yapıyor" diyen CHP'nin bizzat bu hileye başvurduğu ortaya çıktı. Gözden kaçıranlar için elde edilen delilleri ve itirafları saymakta yarar var.

İstanbul Büyükçekmece'de sahte seçmen kaydı yaptığı için tutuklanan nüfus memuru, kendisini göreve CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı'nın yerleştirdiğini itiraf etti. 

Belediyede zabıta olarak çalışırken, 2 yıl önce İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde geçici olarak görevlendirilen Özgür S. isimli kişinin, boş dairelere 354 seçmen kaydı yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Bu kişinin ilçedeki boş konutlara 354 kişinin sahte adres kaydını yaptığı ortaya çıktı. 49 seçmenin kayıtlı olduğu binada in cin top oynadığı da belirlendi. 

Yapılan soruşturma sonucu sadece Büyükçekmece'de CHP'nin oylarının bu yöntemle yüzde 17 artırıldığı ortaya çıktı.

İşin bu kadarla kaldığını düşünüyorsanız, bir de bunu dinleyin.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, partilerle yaptığı bir toplantıda oy taşıdıklarını itiraf etti.

Bu işi nasıl yaptıklarını kendisi anlatsın:

"Şimdi bu dönem, bu seçimlerde sadece bizde değil, Türkiye genelinde oy taşıma çok oldu gençler. Şimdi karşımızdaki parti diyor ki Kemalpaşa'ya 1164 adet fazla oy gelmiş.  

Sevgili gençler!

Bunu biz, bizim örgütle, gençlik kollarındaki arkadaşlarla bizim indirdiğimiz oy altı yüz tanedir. Bundan kimsenin çekincesi olmasın. Ayın 24'ünden önce bunu söyleyemiyorduk ama şimdi rahatlıkla söyleyebiliyorum. 

Bizim Selimiye Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Uzunyalı Mahallesi'nde muhtarların taşıdığı üzerinden indirilen oyların da yüzde 50'si bize ait oylardır."

Dikkat ederseniz konuşmasının hiçbir yerinde ağzından AK Parti ismi çıkmıyor. Eğer AK parti oyları taşımış olsa, yüzde 50-50 oy taşıma bir fayda sağlamayacağı için muhakkak bu durumu medyaya yansıtır, seçmen hırsızlığından dem vururdu Belediye Başkanı...

Bu da diğer oylar da kendilerine yakın diğer partiler için taşındığını gösteriyor. 

İş herhalde bu kadarla kalıyor diyorsanız, yine yanılıyorsunuz. Zira adamlar sahte seçmen taşımakla yetinmiyor. Ayrıca AK Partili seçmenlerin mevcut kayıtlarını da siliyor. 

Dikkat buyurunuz!

Sadece bir ilçede kaydını sildikleri AK Partili seçmen sayısı yaklaşık bin kişiyi buluyor. 

Bu rakamı CHP'nin elinde olan il ve ilçe belediyelerine yaydığımızda ortaya devasa bir rakam çıkıyor. 

Şu ana kadar Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda bu tür sahte seçmen ya da seçmen taşıma işi yapan yaklaşık 38 kişi yakalandı. 

Kurban olduğum Allah kurdukları tuzakları başlarına geçirdi, kazdıkları kuyulara kendileri düştü.

Tabi önce, "Hayali seçmen" dediler. YSK hemen devreye girip, "Bu bir algı operasyonudur. Getirin hayali seçmenlerin kaydedildiğine dair belgeleri, beraber üzerine gidelim" deyince, dumura uğrayıp bu kez "Seçmen taşıma"diye ağız değiştirdiler.

Herhalde, "Biz yapıyorsak AK Parti'de muhakkak yapıyordur" diye düşündüler ama böyle olmadığı, hırsızlığı bizzat kendilerinin yaptığı kendi ağızlarından çıkan itiraflarla belgelendi. 

 Şimdi merak edip, günlerce hayali seçmen ya da seçmen taşıma üzerinden algı operasyonu yapan muhalif yazarların köşelerine bakıyorum.

Sanki bu konuya hiç girmemiş, sanki bu dedikoduyu hiç yaymamış gibiler. 

Adeta ölü taklidi yapıyorlar.

Hatta bazıları ne yapıyor biliyor musunuz?

Mühürsüz oy meselesini yeniden gündeme getirip, "Bu seçimde yine aynı hileler olacak ve AK parti bir kez daha meşru olmayan yollardan seçimi kazanacak" diye yazıyor. 

Geri kalanı da tehmin ettiğiniz üzere hala domates, biber, patlıcan konusunu deşip duruyor.

Böylesine onurlu bir ülkenin böyle boş kafaları yazarlık konumuna yükseltmesi ne acı!..

Aylardır, hatta yıllardır düşünüyorum. AK Parti bunların olduğu bir ülkede nasıl oy kaybediyor, bir türlü anlamıyorum!

Yorumlar