Milli Yazılım

Fakat yazılım tek başına bir anlam ifade etmez. Milli donanımınız yoksa yazılımı %100 kendiniz de yapsanız yine donanım üreticisine muhtaçsınız demektir.

Günlük hayatta kullandığımız kumandadan tutunda cep telefonuna kadar hepsi birer yazılımla çalışmaktadır.

Çağımızın ve geleceğin en ideal mesleklerinden biridir yazılım.

İlkokullarda okuma-yazmanın yanı sıra en az bir yazılım dilinin de öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bacasız sanayilerden birisi de yazılım sanayidir.

Fakat yazılım tek başına bir anlam ifade etmez. Milli donanımınız yoksa yazılımı %100 kendiniz de yapsanız yine donanım üreticisine muhtaçsınız demektir.

ABD bazı mikroişlemcileri (çip) sadece eğitim faaliyetlerinde kullanılması için bize satıyor bu mikroişlemcileri savunma sanayinde kullanmanıza izin vermiyor.

Kullandığımız mikroişlemciler de (çip) içerisinde bir yazılımla çalışmakta ve bu alana erişiminiz yasak sadece sizin işlemciyi programlayabileceğiniz alan açık.

Kendi teknolojimizi kendimiz üretmek zorundaysak bu sadece milli yazılımla değil yanında milli donanım da olursa olur ve şarttır.

Özellikle savunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak istiyorsak bu alanda kullandığımız bütün işlemcileri de kendimiz üretmeliyiz.

İntihar ettiğini iddia edilen ASELSAN mühendislerinin F16 uçaklarında kullanılan dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi tersine mühendislik yöntemiyle lehimize çevirdikleri söylentiler arasında…

Yazılım üretmek için hammaddeye ihtiyaç duyulmaz sadece onu kodlayacak beyinler ve iyi bir ar-ge merkezine ihtiyaç var.

Yazılım mühendisliğini bitirip de hesap makinesi bile yapamayan adamlar var bu iş sadece üniversitelerde verilen yüzeysel eğitimle olmaz ilkokullardan çekirdek kadro yetiştirilmelidir.

4. Sanayi devrimini de kaçırmak istemiyorsak araba motorunun yanında arama motorunu da üretmeliyiz.

twitter.com/trkagankaya
instagram.com/kagankayatr
facebook.com/trkagankaya

Yorumlar