BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Akşam çayın yanına hemen yapın! Damla sakızlı lokma nasıl yapılır

Pratik ve kolay tatlı tarifi arayanlar için damla sakızlı lokma tarifi haberimizde. Küçük küçük top top ve çıtır çıtır lokma yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve lokma tarifinin püf noktalarını uygulayarak kolaylıkla bu tatlıyı yapabilir sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Abone ol

Tatlı tarifleri arayanlar için pratik ve kolay bir lokma tarifi hazırladık üstelik damla sakızı lezzetiyle. Damla sakızlı lokma tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler listesinde 3 su bardağı un, yarım paket yaş maya, 1.5 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 3 parça dövülmüş damla sakızı var. Damla sakızlı lokmaları kızartmak için ise 3 su bardağı sıvıyağ, 1.5 su bardağı mısır yağı ve 1.5 su bardağı zeytinyağına ihtiyacınız var. Ayrıca şerbeti için de 5.5 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu gerekli.

Gelelim damla sakızlı lokma tarifinin yapılışına. Derin bir kaba unu eleyerek ortasını açın. Maya ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyip kenarlardan yavaş yavaş un alarak boza kıvamına getirin. Kalan unu üzerine toplayın. Yoğurarak sıcak ortamda dinlendirin. Yarım aat sonra hamurun ortasını açıp kalan suyu, tuzu ve dövülmüş damla sakızını kattıktan sonra çırparak yoğurun. Kabın üzerini kapakla örtün. Sıcak ortamda 2-3 misli kabarana kadar mayalandırın. 

Ardından sıvıyağları kızartma tenceresine alarak yağı kızdırı. Hamur göz göz olduğunda sol avucunuzun içine bir miktar hamur alın. Çorba kaşığını sıvı yağa batırın. Sol avucunuzdan sıkarak çıkarttığınız hamunu yağlı kaşığı alın. Daha sonra kaşıktaki hamuru kızgın yağa atarak kızartın. Bir seferde tencereye 7-8 lokma atabilirsiniz. Sonrasında lokmaları kevgirle yağdan alın. Çıkardığınız lokmaları kağıt peçete üzerine koyarak yağlarından arındırın. 

Şerbeti hazırlamak için ise tozşeker ve suyu kaynamaya bırakın. Kaynama başlayınca limon suyunu ekleyin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kağıt peçete üzerine aldığınız lokamaları soğuyan şerbete atın. Lokmalar şerbeti iyice çekince tencereden çıkarın. Toz antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Lokmaları şekilleri düzgün olması için ucuna düz duy takılmış sıkma torbası yardımıyla da kızgın yağa atabilirsiniz.