GÜNDEM

Ziraat Bankası son dakika açıklaması ile bankada parası olanları uyardı

Dev kamu bankası tarafından yapılan açıklamada hesap sahibi olan ve listede adı olan vatandaşların zaman kaybetmeden TC kimlikleri ile banka şubelerine gitmesi gerektiğini açıkladı.

Ziraat Bankası son dakika açıklaması ile bankada parası olanları uyardı

Ziraat Bankası son dakika açıklaması ile bankada parası olanları uyardı. Dev kamu bankası tarafından yapılan açıklamada hesap sahibi olan ve listede adı olan vatandaşların zaman kaybetmeden TC kimlikleri ile banka şubelerine gitmesi gerektiğini açıkladı. Süresi içinde bankaya gitmeyenlerin hesapları ise zaman aşımına uğrayacak. Vatandaşların geç kalmadan başvuru yapmaları gerekiyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Paranın zaman aşımına uğramaması için ne yapmak gerekir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Ziraat Bankası son dakika açıklaması binlerce banka müşterisini yakından ilgilendiriyor. Bankada hesabı olan ancak parası olduğunu unutan binlerce kişinin hesabı zaman aşımına uğramak üzere. O nedenle bir an önce vatandaşların bankaya gitmeleri ve işlem yapmaları gerekiyor. 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hesaplarının listesi de ziraat Bankası tarafından yapı yayınlandı. Tespit edilen kişilerin süre içerisinde hemen kimlikle şubelere müracaat da bulunması istendi. Listeyi ziraat bankasının internet sitesinde duyurular bölümünde bulabilir adınızı soyadınızı kontrol ettikten sonra hemen kimlikle banka şubesine giderek başvuru yapabilirsiniz.

İŞLEM YAPILMAYAN BİNLERCE HESAP VAR

Sadece ziraat bankasında işlem yapılmayan binlerce hesap bulunuyor. Hesabında parasını unutan vatandaşların listesi her yıl sonunda bankalar tarafından yayınlanıyor. Ziraat Bankası tarafından açıklanan listede de yüzlerce kişinin adı bulunuyor. Yatırım hesabı olarak yayınlanan listede adı bulunmasına rağmen hala işlem yapmayan kişilerin hesapları ise yıl sonunda yatırımcı tazmin merkezine devredilecek. O nedenle parasını bankada unutan ve uzun zamandan beri işlem yapmayan kişilerin bir an önce bankaya gitmesi ve hesapları üzerinde işlem yapması gerekiyor.

ZİRAAT BANKASI BU SABAH LİSTEYİ DUYURDU

Ziraat bankası bankada unutulan paralara ilişkin bu sabah saatlerinde resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayınladı. Bankadan yapılan açıklamada 21 Şubat 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yatırımcı tazmin merkezi Yönetmeliğinin 24. maddesi ne göre 10 yıl içerisinde hesabında herhangi bir işlem yapmayan kişilerin bankada bulunan paralarının yatırımcı tazmin merkezine gelir olarak kaydedileceği ifade edildi. Ayrıca bankanın duyuru bölümünden de tek tek hesaplar paylaşıldı.

Açıklamanın devamında listede bulunan kişilerin paralarının zamanaşımına uğramaması için bir an önce TC kimlikle birlikte Türkiye genelinde bulunan ziraat bankası şubelerinden birine giderek işlem yapmaları gerektiği ifade edildi. Süresi içerisinde bankaya giderek başvuru yapanların hesabı yeniden canlanacak. Ancak süre içerisinde kimliğiyle bankaya gitmeyen kişilerin hesabı zamanaşımına uğrayacak ve hesapta bulunan para yatırımcı tazmin merkezine gelir olarak kaydedilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar