GÜNDEM

Ziraat Bankası Depremden Etkilenenlerin Kredi Borcunu Erteliyor! Tarımla Uğraşanlara Moral Niteliğinde Duyuru Yapıldı!

Ziraat Bankası'ndan gelen güncel duyuru ile birlikte çiftçilerin borçları bir yıl ertelenecek. Tarımla uğraşanlar, belirli bir kredi borcuna kadar ödemelerini erteletebiliyor. Deprem sonrasında maddi hasarla karşılaşanlar için önemli bir karar yayımlandı. İşte kredi borç ertelemede önemli detaylar...

Ziraat Bankası Depremden Etkilenenlerin Kredi Borcunu Erteliyor! Tarımla Uğraşanlara Moral Niteliğinde Duyuru Yapıldı!

Ziraat Bankası, kamu bankası olarak tarım kredisi veren sayılı yerler arasında bulunuyor. Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerden sonra tarım işleri duraksayan ve üretimde problemlerle karşılaşan çiftçiler, kredi ödemelerini erteleme hakkına sahip olacak. Bu bağlamda çiftçilere büyük kolaylık sunuluyor.

Tarımla Uğraşanların Borcu Ertelendi!

Çiftçi Kayıs Sistemi'ne kayıtlı olan ve depremden sonra da tarımla uğraşmaya devam etmek isteyen gerçek veya tüzel kişilerin kredi borçlarına ilişkin erteleme kararı yayımlandı. Ziraat Bankası'ndan kredi çeken kişiler, tarım üzerine bir kredi çekmiş ise artık 1 yıl sonrasında ödemelere devam edecek.

Hasar Tespitine Gerek Yok!

Ziraat Bankası'ndaki kredinizin ertelenmesi için kredi borç ana para toplamı 250 bin TL'nin altında olanlar için hasar tespitine ihtiyaç duyulmayacak. Bu sayede tarımla uğraşanlar, depremin yarattığı sorunlarla yüzleşirken bir yandan da kredi ödeme telaşına girmeyecek. 1 yıl ötelenen borçları ise önümüzdeki yıldan itibaren ödemeye başlayacaklar. Bankanın bu yönde bir adım atması müşteriler tarafından olumlu karşılandı. Tarımla uğraşanların bir şekilde maddi zarara uğraması, borçlarının ertelenmesi adına yeterli bir neden olarak karşımıza çıkıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar