GÜNDEM

Ziraat Bankası, 250.000 TL'nin Altındaki Kredi Borçlarını Bir Yıl İçin Erteleme Sözü Verdi

Müşterileri için ezber bozan bir yenilik getirerek kredi borçlarını 1 yıl erteleyen Ziraat Bankası, faizleri sileceğini belirtti. Ziraat Bankası, kredi borçlarını ertelemek için müşterilerine önemli bir teklif sundu. Peki hangi illerde geçerli olacak ve kimlerin kredi borçlarını etkileyecek? İşte merak edilenler…

Ziraat Bankası, 250.000 TL'nin Altındaki Kredi Borçlarını Bir Yıl İçin Erteleme Sözü Verdi

Bu önemli adım, Ziraat Bankası'nın müşterilerine yardımcı olmak ve onları desteklemek amacıyla atıldı. Borçları ertelenenler ayrıca uzun vadeli kredilere geçip faizlerin %30'un üzerinden düşürüleceği de bu sayede açıklandı. 1 senelik erteleme sözünü resmi gazetede yayımlayarak müşterilerine duyuran banka, deprem sonrası üreticinin yanında oldu.

Geçici olarak 250.000 TL'nin altındaki tüm kredi borçlarına bir yıllık erteleme sözü ile çiftçiye destek verdi. Ayrıca, faizlerin %30'un üzerinden azaltılacağınıda belirten banka, bu sayede zahmetsiz bir süreç sunarak ödemeyi 1 sene ileriye attı.

Depremin Ardından Merakla Beklenen Haber Geldi!

Yaşanan deprem felaketi ile sarsılan Türkiye’de birçok kişinin derinden etkilenmesi üzerine, Ziraat Bankası sözünü tuttu! 6 Şubat gecesi meydana gelen depremde etkilenen binlerce kişi için önemli bir gelişmede Ziraat Bankası ile gündeme geldi.

Bu gelişme ise 250 bin TL altındaki kredi borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesi olarak belirtildi. Ziraat Bankası A.Ş ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin verdiği kararda düşük faizli kredi ile belirtilen kredi borçları ertelendi. Bu sayede vatandaşların içlerini rahatlatan bu haber, 1 sene ödeme yapmak zorunda olmadığının altını çizdi.

Sadece O İllerde Kredi Borçlarına Erteleme Kararı

Cumhurbaşkanlığı tarafından durularak 6/2/2023 tarihlerinde meydana gelen afet sebebi ile zarar gören illerdeki vatandaşlar için sevindirici bir haber oldu. Bu sayede düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamında depremde zarar gören tarımsal üreticinin kredi borçları sadece 1 senelik süreçte sıfırlanacak. Banka tarafından yapılan açıklamada, sadece deprem felaketinde zarar gören illeri kapsayacağı duyuruldu.

Bu kararın resmi gazetede çıkması sonucu Ziraat Bankası AŞ ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin kararı kapsamında tarımsal kredi borcu olanlar için sevindirici haber geldi. Hesap devresindeki ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmesi ile vade tarihlerinden itibaren geçerli olacak. Aynı zamanda taksit vadelerinden hesap devrelerinden itibaren bir senelik bir süreyle erteleme kararı çıktı.

Hatay, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem felaketinin ardından, kredi borcu olan vatandaşların içini rahatlattı. 250 bin TL ve altında olan kişiler için kredi erteleme, TTK veya bankaya direk müracaat yapılmasına gerek kalmadan da kişinin ilgisine göre gerçekleşebilecek. İlgili kurum tarafından kişinin ilgisine göre resen gerçekleşecek olan erteleme, borcu olan vatandaşın yüreğine su serpti.

Kredi Borcu Olan Üretici için Afet Bölgesine Özel Destek!

Ana paranın toplamı ile belirtilen tutarın üstünde ki miktarlarda Ziraat Bankası ve TTK’ya bildirilmesi gerekiyor. Belirtilen miktarı aşan sermaye erteleme taleplerinin ilgili kişiye göre Ziraat Bankası ve TTK'ya iletilmesi yeterli.

Ziraat Bankası, ertelenen tarımsal kredi borcunu bu süreçte faiz işletilmeden hiçbir işlem yapılmayacağını duyurdu. Yatırım kredisinde ödenen tüm taksitler bir yıl ertelense de ancak faizsiz erteleme ilk taksit için geçerliliğini koruyacak. Diğer ödemelerde ise güncel faiz oranları ve indirimler uygulanmaya devam edecek.
OHAL sürecinde belirtilen erteleme 6 Şubat itibari ile geçerliliğini koruyor. Bankaların ise borç silme uygulaması ile faizsiz ertelemenin yanında depremde hayatını kaybeden vatandaşların borçlarını da sildiğini duyurdu. Depremde zarar gören çiftçi için destek veren Ziraat Bankası ve TTK, belirtilen erteleme kararının ise 1 sene devam edeceğini belirtti.

ÇOK OKUNANLAR