GÜNDEM

Zeybekçi: Bana göre gazeteciler tutuksuz yargılanmalı

"Gazetecinin tutuklanmamış olması, mümkünse serbest yargılanması lazım" diyen Bakan Nihat Zeybekçi, "Ama Türkiye’nin de olağanüstü durumunun anlaşılması lazım" ifadelerini kullandı.

Zeybekçi: Bana göre gazeteciler tutuksuz yargılanmalı

Almanya ile Türkiye arasında tırmanan gerginliğin ardından Berlin’e ilk üst düzey ziyareti yaparakAlman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Alman mevkidaşı Brigitte Zypriesile görüşen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DW Türkçe’nin sorularına cevap verdi.

Zeybekçi, Almanya ziyareti sırasında tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in durumunun gündeme geldiğini söyledi. 

"Gazetecinin tutuklanmamış olması, mümkünse serbest yargılanması lazım" diyen Zeybekçi, "Ama Türkiye’nin de olağanüstü durumunun anlaşılması lazım" ifadelerini kullandı.

İşte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye sorulan soru ve verdiği o cevap:

DW Türkçe: Görüşmelerinizde Deniz Yücel ve diğer gazetecilerin serbest bırakılması, adil yargılama konusu gündeminize getirildi mi?

Nihat Zeybekci: Zypries, bana Deniz Yücel ile ilgili konuyu dile getirdi. Bir an önce yargılanması, yargılamanın bitmesi lazım. Yargılama sürecinde olan bir konuda görüş beyan etmek istemiyorum. Ama Nihat Zeybekci olarak gönlümden geçen, hiç kimsenin görüşlerinden dolayı, düşüncelerinden dolayı yargılanmaması. Ama diğer taraftan da şunu da gözardı etmemek lazım: İnanılmaz bir ortamdan geçtik. İnsanın bir yeri yaralanmıştır. O yaralanan yere gidip oraya pres uygulamak kanatmak, hassasiyetlerimi bile bile, üstüne kanırta kanırta terör örgütünü desteklemek ve ondan sonra kamuoyunun bundan rahatsız olmamasını beklemek… Çünkü hukuk bir kamu vicdanıdır aynı zamanda. Böyle bir şey keşke olmasaydı. Orada Türkiye’nin gösterdiği hassasiyeti de anlayışla karşılamak lazım. Bir an önce yargılamanın bitmesi lazım. Bunun hiç yaşanmamış olması lazım. Gazetecinin tutuklanmamış olması, mümkünse serbest yargılanması lazım. Ama Türkiye’nin de olağanüstü durumunun anlaşılması lazım. Türkiye’yi bununla ilgili suçlarken diğer taraftan Türkiye’nin hassasiyetlerinin de anlaşıldığının da beyan edilmesi lazım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar