KİTAPLIK

Zaten Herkes Tek Başına Değil Mi?

Hem bir öykü kitabı hem bir fotoğraf ve hem de bir müzik albümü...

Zaten Herkes Tek Başına Değil Mi?
Akın Yakan'ın dokuz öyküden oluşan ilk kitabı "Zaten Herkes Tek Başına Değil Mi?" Cinius Yayınları'ndan çıktı.

Kitabı sıra dışı ve ilginç kılan bazı özellikleri var: Akın Yakan'ın bu ilk eseri, hem bir öykü kitabı hem bir fotoğraf ve hem de bir müzik albümü! Yazar bu ilk eserinde, yazdığı öykülerin tema ve içeriğine uygun fotoğraflar ve yine her öykü için özel olarak bestelenmiş parçalarla birlikte çıkıyor okurlarının karşısına.

DenemeEdebi bir metin fotoğrafa, resme ve müziğe esin kaynağı olabilir. Okuduğumuz herhangi bir roman ve öykü, zihnimizde çeşitli görsel imajlar oluşturabilir.

Benzer şekilde, okunan bir metnin taşıdığı duygu, hissettirdiği duygular şarkılara, bestelere ilham kaynağı olabilir.

Akın Yakan, yazdığı öykülerin konu ve içeriğini fotoğraf karelerine dönüştürmüş. Her öykü için özel bir kompozisyon hazırlamış.

Kitaptaki ilk öyküde bir fotoğraf sanatçısının fotoğraf çekimini anlatan yazar, fotoğrafın bir öyküsü, bir hikâyesi olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Kendi öykü kitabında da bu önermeyi tersinden okumuş oluyoruz; her öykünün bir fotoğrafı vardır. Öykü ve roman gibi kurgusal metinler içeriklerine göre çeşitli duyguları etkileyebilirler, tetikleyebilirler.

Kimi zaman okunan bir metin ezgiye dönüşür. Akın Yakan'ın öykü kitabında fotoğraflardan sonraki sürprizi müzik albümü: öykülerin duygusunu, hissettirdiği ezgiyi besteye dönüştürüp kitabı için bir albüm hazırlamış. Öyküler için hazırlanan müzik albümünde yer parçaların bestesi de yazara ait.

Akın Yakan
Zaten Herkes Tek Başına Değil Mi?
Cinius Yayınları,
Aralık 2014, 144 sayfa

ÇOK OKUNANLAR