GÜNDEM

Zafer Şahin'in IMF yazısı Faik Öztrak'ı fena köşeye sıkıştıracak

Zafer Şahin, Türkiye'nin ekonomik büyüme açıklamasının ardından yaptığı açıklamaları ile öne çıkan CHP'li Faik Öztrak'ın Kemal Derviş ile beraber IMF'den talimat aldıklarını ortaya çıkardı.

Zafer Şahin'in IMF yazısı Faik Öztrak'ı fena köşeye sıkıştıracak

Takvim yazarı Zafer Şahin, yazdığı IMF yazısı ile Faik Öztrak'ı fena köşeye sıkıştırdı. 

Son dönemlerde ekonomiye ilişkin açıklamaları ile öne çıkan Öztrak'ın kriz dönemlerinde Kemal Derviş ile beraber IMF talimatları ile nasıl hareket ettiğini yazan Şahin, belgeleri ile birlikte batırılan bankalarda Öztrak'ın nasıl bir rol aldığının altını çizdi. 

İşte Zafer Şahin'in yazısı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dengesi son günlerde iyice bozuldu.

Türkiye'de birilerini 'sosyetik' olmakla suçlayacak son adam olması gerektiği gerçeğini dahi unuttu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2001 krizinde oynadığı rolü rakamlarla kendisine hatırlatınca bu kez de o dönemde ekonomiyi nasıl düze çıkardığını anlatmaya başladı! Tabi yine baltayı taşa vurdu.

Çünkü Öztrak unutsa da arşiv unutmuyor. Dünya Bankası-IMF'nin adamı Kemal Derviş ile beraber Türk ekonomisini değil IMF'yi düze çıkardıklarını gösteren resmi yazışmalar devletin arşivlerinde duruyor.

İşte onlardan biri. Bakın Türkiye'ye maliyeti 60 milyar dolar olan ve 25 bankanın fona devredilmesiyle sonuçlanan o karanlık günlerde Öztrak- Derviş ikilisi talimatları kimden alıyormuş? IMF'den 1,5 milyar dolar koparabilmek için sapasağlam durumda olan milyarlarca dolar değerindeki 4 bankaya el konulmasına nasıl razı olmuşlar? Ve o bankalar sonradan kimlerin eline geçmiş?

Merak edenler bu yazdıklarımızı Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Haziran 2004 tarih 29/04-93,R-7 sayılı inceleme raporundan teyit edebilir. Hazırsanız başlayalım...

Yazının tamamı için tıklayın...

:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum