GÜNDEM

Zafer Şahin: Kemal Bey'i Çubuk'ta koruyamayan devlet mi yoksa korumaları mı?

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırı sırasında omuzuna elini koyan ismin Hulusi Akar olduğunu söyleyen Takvim yazarı Zafer Şahin, "Kemal Bey'i Çubuk'ta koruyamayan devlet mi yoksa korumaları mı?" diye sordu.

Zafer Şahin: Kemal Bey'i Çubuk'ta koruyamayan devlet mi yoksa korumaları mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara/Çubuk'ta katıldığı bir şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı bugünkü köşesine taşıyan Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, "O gün Çubuk'ta neler yaşandı? CHP'li bazı vekillerin iddia ettiği gibi polis, jandarma, istihbarat gerekli önlemleri almadı mı?" sorularını cevaplandırdı:

CHP lideri normalde 18 koruma tarafından korunuyor. Peki Çubuk'a kaç korumayla gitmiş? Sadece 4! Üstelik Akkuzu Köyü'ndeki gergin atmosferden de haberdar olmasına rağmen! Nasıl mı? Köye ilk ulaşan CHP'li Mansur Yavaş. Onun protesto edildiği ve olay yerinden uzaklaştığı bilgisi Kemal Bey'e daha yoldayken ulaştırılıyor. Kim tarafından? Koruma Müdürü Koray Arslan tarafından. Muhtemelen "Cenazeye katılacağımızı ilgili birimlere bildirdik" diyen koruma memuru da bu kişi. Niyeyse yılların koruma müdürünün aklına yönettiği 18 kişilik ekibin tamamını Çubuk'a yönlendirmek gelmiyor! Koruma sayısını ve tedbirlerini artırmıyor. Bu arada CHP ekibi cenazenin Çubuk merkezden değil Akkuzu Köyü'nden kaldırılacağını da yolda öğreniyor. Yani yerini bile tam olarak bilmedikleri bir cenazeye katılacaklarını ilgili makamlara bildirdiklerini söylüyor koruma müdürü! İhmalleri zinciri bunlarla sınırlı kalmıyor. Cenaze namazından sonra bakanlar ve kuvvet komutanları köy konağında toplanıyor. Korumaları Kemal Bey'i de oraya yönlendirmek yerine öfkeli kalabalığın içine sokuyor! Ve olaylar kontrolden çıkıyor. Peki Kemal Bey'i o alandan sağ salim çıkaran kim? Yukardaki resme dikkatle bakın. CHP liderinin omzundaki el sizce kime ait?
Bir CHP'li vekile mi? Yoksa korumalarından birine mi? Hiçbirine... O el Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın eli.

...

Şimdi soru şu: Kemal Bey'i Çubuk'ta koruyamayan devlet mi yoksa korumaları mı?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum