RATİNG

'Yüzüm sultana layik değil' dedi ratingi kaptı

Dün yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin son bölümünü rating sıralamasında kaçıncı oldu? İşte dün dizide olanlar ve ratinglere etkileri...

'Yüzüm sultana layik değil' dedi ratingi kaptı
GAZETECİLER.COM - TV'de dün, yayına girdiği ilk günden itibaren ihtişamlı sahneleriyle rekorlar kıran "Muhteşem Yüzyıl" yine uzak ara zirvede! Kanal D'nin 4 haftadır kötü sonuçlar alan yeni dizisi "Şüphe" geçen hafta 11 share'lere kadar gerilemişti ve dizinin ömrü pek uzun görünmüyordu. Ve dün akşam korkulanlar oldu, Kanal D "Şüphe" ile çöktü ve Total'de 6, AB'de 7 share'de kaldı!

Muhteşem Yüzyıl dizisinin bir önceki bölümünde Mahidevran Sultan bebeğini düşürmüş ve acısını altın yolda karşılaştığı Kanuni'nin gözdesi Hürrem'den çıkarmıştı. Dizinin 3. bölümü kan revan içinde yere yığılan Hürrem görüntüleriyle final yaparken, herkesi meraklandıran sorular, acaba gözdesini perişan halde görünce Sultan Süleyman ne yapacak; ilk karısını, oğlu Mustafa'nın annesi Mahidevranı sevgilisi yüzünden cezalandıracak mı olmuştu. Dün akşam yayınlanan dördüncü bölümde merak edilenler netlik kazandı.



YÜZÜNÜ SAKLAMAYA ÇALIŞTI

Mahidevran Sultan'ın Hürrem'in yüzünü parçalamasından haberdar olan harem görevlileri durumu kimseye bahsetmeden, Hürrem'i gizilice iyileştirmeye çalıştı. Olaydan habersiz Kanuni Sultan Süleyman ise o sırada divanda Macaristan kralı Layos'a sefer düzenleme hazırlıklarını yapıyordu. Fakat harem kalfalarının olayı saklama çabaları boşa çıktı. Hem Valide Sultan hem de Kanuni Sultan Süleyman durumdan haberdar oldu.

TEDAVİSİNİ BİZZAT PADİŞAH YAPTI!

Gözdesi Hürrem'i huzuruna çağıran Kanuni , cariyesinin hemen yanına gelmemesine çok şaşırdı. Reddedilğini düşünen ve öfkeyle hareme giden Sultan, Hürrem'in darmadağın olmuş yüzünü görünce adeta çılgına döndü. Sevgilisinin tedavisinin kendi elleriyle yapacağına karar veren Süleyman, Hürrem'i odasına götürülmesini emretti.

MAHİDEVRANI CEZALANDIRDI

Yaşananlar üzerine, Kanuni Sultan Süleyman Mahidevran'ın odasına giderek kendisine olan aşkını öldürdüğünü söyledi. Ardından Valide Sultan'ın yanına uğrayarak Mahidevran'ı saraydan uzaklaştırılmasını istedi ve artık karısının yüzünü bile görmeye tahammül edemeyeceğini söyledi. Fakat Valide Sultan'ın girişimleriyle uzaklaştırma kararı önlendi.

Kanuni Sultan Süleyman Han, bir yandan Hürrem'in tedavisini bizzat kendi odasında hekimlerle yaparken bir yandan da Macar seferi için divan kesin karar aldı.

ÇOK OKUNANLAR