GÜNDEM

Yusuf Kaplan: Medyacılar yok, medyatörler var artık

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan "Medyacılar yok, medyatörler var artık; Roma’nın insan katleden gladyatörlerinin yerini, gerçekleri katleden medyatik gladyatörler aldı!" ifadelerini kullandı.

Yusuf Kaplan: Medyacılar yok, medyatörler var artık

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan "Koronavirüs darbesi: Medyatik gladyatörler ve küresel soykırım!" başlıklı yazısında medyaya yönelik eleştirilerde bulundu:

Büyük bir virüs salgını var ve herkes, bütün dünya, dünyanın bütün belli başlı güçleri, güç odakları, sadece paçalarını kurtarmaya bakıyor! Resmin sadece küçük bir bölümü, görünen yüzü, bu. Resmin görünmeyen yüzü ise, korkunç! Herkes birbirinin altını oymakla meşgul! Böylesine büyük bir küresel felâkete karşı ortak mücadele ruhu geliştiremedi insanlık. Bu durum, dünyaya çeki düzen veren bütün Batılı küresel kurumların da, bizzat küresel sistemin de insanlık adına iflasının bir göstergesidir! Ama parsayı kapanlar da yine onlar! “Malı götürüyorlar”, el ân! Bu felâketi hazırlayanlar da onlar zaten!

...

Muhbirle muhabirin kolları arasında nefes alıp veriyor ağdaş insan. Çağdaş değil, ağdaş bu insan. Muhbir’in gizlice yaptığı işi muhabir yani medya açıktan yapıyor; sözümona açıktan ama çaktırmadan, ayartarak, ürettiği görüntüleri “gerçek bu!” diye satarak... Adına haberci deniyor muhabir’in. Haber veren, insanları bilgilendiren biri muhabir, değil mi? Gerçekten öyle mi, peki? Hayır! İmaj oluşturan, sahada çekilen ham görüntüleri masada, kurgu masasında bir dolu işlemden geçirerek, üstelik de ayartıcı ve zihinlerimizi kolonize edici bir işleme tâbi tutarak, bin bir şekil vererek tüketime sunan, izleyiciyi kapitalistlere satan “ucuz biri”! Genellemek istemem ama tanık olduklarımız bu tabloyu doğruluyor. Medyacılar yok, medyatörler var artık; Roma’nın insan katleden gladyatörlerinin yerini, gerçekleri katleden medyatik gladyatörler aldı! Trump’ı şeytanlaştırdılar! Matah bir adam değildi Trump ama adamı öyle bir şamar oğlanına çevirdiler ki, medyatör silahşörlerin imaj bombardımanıyla galeyana gelen, beyinleri yıkanan kitlelerin yönlendirilmesiyle, güdülmediyse seçimleri kaybetti -sayıldı- Trump!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar