GÜNDEM

Yurtdışında koronavirüsten ölen Türklerin sayısı kaç oldu?

Türkiye'de koronavirüs nedeni ile ölü sayısı her geçen gün artıyor. Peki yurt dışında durum ne? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yurtdışında koronavirüsten ölen Türklerin sayısı kaç oldu?

Hürriyet yazarı Selvi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İspanya’yla krizin çözüm sürecine girdiği saatlerde konuştuğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu'na yurt dışındaki Türkleri soran Selvi aldığı cevapları okuyucularına aktardı. İşte Selvi'nin yazısından ilgili bölüm:

YURTDIŞINDA ÖLEN TÜRKLER

Dışişleri Bakanı’nı aradığımda diğer telefonla bir görüşme yapıyordu. Telefona döndüğünde, “Sizle görüşmeden önce yurtdışında vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarıyla görüşüyordum” dedi. Yurtdışında ölen vatandaşlarımızın sayısı 160’a ulaşmış. Çavuşoğlu aileleri tek tek arıyor. “Çok duygulanıyorlar, aradığımız için mutlu oluyorlar. Memnun olanlar var. Başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Diğer taraftan ‘Bir isteğiniz var mı’ diye soruyoruz. Cenazeleri geliyor. Onların gelmesine yardımcı oluyoruz” dedi. İnsanın böyle zor dönemlerinde devletini yanında görmesi çok önemli.

Çavuşoğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’nin aldığı önlemlerle Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya ile birlikte anılan ilk 5 ülke arasında sayıldığını anlattı. Çavuşoğlu, 94 ülkenin yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Kendi ihtiyacımız karşılandıktan sonra 23 ülkeye yardımda bulunulmuş.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar