GÜNCEL

Yunanistan Hasan Tahsin’i unutmasın…

Anadolu Ajansı muhabirlerinin hedef gösterilmesine Anadolu Yayıncılar Derneği tepki gösterdi.

Yunanistan Hasan Tahsin’i unutmasın…

Son günlerde Avrupa Birliğinin desteği ile Türkiye’ye karşı saldırgan bir tutum izleyen Yunanistan savaşı, medya boyutuna da taşıdı. Dernek yönetimi:

"Anadolu Ajansı çalışanlarının kimlik bilgilerini deşifre ederek hedef gösteren faşist internet sitesini kınıyoruz. Buradan tüm medya mensuplarına sesleniyoruz. Kriz anlarında milli meselelerde ihtilafları bırakalım. Nasıl Yunan basını ve medyası bir ve beraber hareket ediyorsa bizde bir olalım. Siyasi ayrılıkları bırakalım."

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise “Yunanlılar İzmirli Gazeteci Hasan Tahsin’i unutmasınlar. Anadolu da binlerce Hasan Tahsinler var. Yeri geldiği zaman kalemini yeri geldiği zaman silahını kullanacak bir ruha sahibiz” diye konuştu.

Anadolu Yayıncılar Derneği, son dönemde milli ve yerli çıkışlar yaptığı için uluslararası güçlerin hedefinde olan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yanında olduklarını belirterek Altun’un şu mesajını paylaştı.

"Meis’te görev yapan AA çalışanlarını faşist bir internet sitesi eliyle hedef gösteren Yunan makamlarını kınıyoruz. Basın özgürlüğü dersi vermeye kalktıkları Türkiye’de Yunan gazeteciler istediği gibi çalışırken; bir AB üyesinin mafya devleti gibi davranabilmesi düşündürücüdür. Buradan Yunan makamlarına sesleniyorum: O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz. En zor koşullarda gazetecilik görevini ifa eden Anadolu Ajansı’nı tehdit ederek, hedef göstererek, bilgilerini ifşa ederek susturmak kimsenin harcı değildir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar