GÜNDEM

Yumurta Fiyatları Aldı Başını Gitti! Sporcular Ne Tavuk Ne de Yumurta Yiyebilecek!

10'lu 15'li yumurta fiyatları artık lüks haline geldi. 2023 yılı güncel yumurta fiyat listesine baktığımızda 30'lu yumurta bile birim olarak pahalılaştı. Peki tavuk ve yumurta yiyemeyen sporcu şimdi ne yapacak?

Yumurta Fiyatları Aldı Başını Gitti! Sporcular Ne Tavuk Ne de Yumurta Yiyebilecek!

Yumurta fiyatları, son iki yılda ciddi ölçüde zamlandı. Bu gelişme sonrasında sporcuların gıda masrafları da her geçen gün artıyor. Ciddi oranlarda artan bu masraflardan ötürü, vücut geliştirme sporu yapmak lüks haline geldi. Peki yumurta güncel olarak kaç TL'den satılmakta?

2023 Yumurta Fiyatları Ne Durumda?

Güncel olarak bakıldığında yumurta fiyatlarının bulunduğu konum dikkat çekiyor. Yumurtanın adet fiyatı 2 TL'den 3 TL'ye kadar çıktı. Hal böyle olunca yumurta satın almak isteyenler artık 10'lu veya 15'li yumurtalardan ziyade direkt olarak 30'lu yumurtayı tercih ediyor. Aksi halde yumurtanın maliyeti daha da artmaktadır.

Sporcular Protein İhtiyacını Karşılayamıyor

Türkiye'deki pek çok sporcunun alması gereken protein miktarı, tahmin edilenin de üzerinde. Ancak sporcular protein ihtiyacını karşılama konusunda maddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu da tam anlamıyla beslenemeyen ve sporu eksik kalan bir kitleyi meydana getiriyor. Gıda ürünlerinde yakın zaman içerisinde bir indirim gelir mi bilinmez. Ancak sporcuların bu masraflarla birlikte daha kaliteli bir şekilde sporunu yapabilmesi biraz zor gözüküyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar