TELEVİZYON

Yüksel Aytuğ'dan meslektaşına destek: Müge Anlı'yı yedirmeyiz

Tehditlere maruz kalan Müge Anlı'ya Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'dan destek geldi.

Yüksel Aytuğ'dan meslektaşına destek: Müge Anlı'yı yedirmeyiz

Çözdüğü olaylarla sürekli gündem olan araştırmacı gazeteci ve TV programcısı Müge Anlı, son olayın ardından tehditlere muhatap oldu. 

Yaşanan olayda genç bir kızın ölümüne neden olan Ümit Can Uygun'un annesi ölü bulundu. Uygun ise Müge Anlı'yı sorumlu tutarak tehdit etti. Fakat kamuoyu Müge Anlı'ya destek oldu. Yüksel Aytuğ da bu desteği Sabah gazetesindeki köşesine taşıdı. 

İşte o yazı:

Bu kez ne mi geldi Müge Anlı'nın başına?

Arkadaşının kiraladığı evin banyosunda bornoz kuşağıyla asılı olarak bulunan 19 yaşındaki Aleyna Çakır'ın intihar mı ettiğini yoksa bir cinayete mi kurban gittiğini araştırıyordu. Olağan şüphelilerden biri, Aleyna'nın erkek arkadaşı Ümit Can Uygun'du. Çünkü daha önce kızı döverek bayılttığı iddia edilen bir videoyu sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Bu arada komşusu, Aleyna'nın sürekli Ümit Can'dan şiddet gördüğünü, yardım istediğini söyledi. Hatta bir gece kızın yardım çığlıklarını cep telefonuna kaydetmişti. O kayıt, stüdyoda bulunan anne ve babasını perişan etti. Bu arada Müge Anlı, Ümit Can ve ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı. "Önemli değil, ben gazetecilik yapıyorum. Demirden korksaydık, trene binmezdik" diyerek dik durdu. Ardından olayın arkasındaki gizem büyüdü. Ümit Can'ın bir devlet kurulunda kız yurdu görevlisi olarak çalışan annesiyle ilgili programa genç kızlar tarafından ihbarlar gelmeye başladı. Müge bunları programında seslendirmedi, o kızlarla yapılan röportajları yayınlamadı. "Bu işi devletin müfettişleri yapacakları soruşturmalarla çözmeli" dedi. Ertesi akşam Ümit Can'ın annesinin Ankara'da bir ormanlık bölgede cesedi bulundu. İlk izlenim intihar ettiği yönündeydi. Ama asıl sonuç, Adil Tıp tarafından yapılacak otopsiden sonra belli olacaktı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar