DİZİ DÜNYASI

Yüksel Aytuğ'dan iki diziye teşekkür

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, TRT 1'in Masumlar Apartmanı ve Abdülhamid dizilerine teşekkür etti.

Yüksel Aytuğ'dan iki diziye teşekkür

Sabah gazetes, yazarı Yüksel Aytuğ, TRT 1'in Masumlar Apartmanı ve Abdülhamid dizilerine verdikleri sosyal mesajlar nedeniyle teşekkür etti:

TRT 1'in dizisi Masumlar Apartmanı'nda önceki hafta önemli bir sosyal mesaj yer aldı. Özellikle kadınlar arasında ciddi bir sorun olan idrar kaçırma rahatsızlığının, kişinin ruh hali ve sosyal ilişkileri üzerindeki olumsuz yansımaları büyük bir samimiyetle ekrana taşındı.

Gülben (Merve Dizdar) uykuda ve stres anında idrar kaçırma problemi yaşayan bir kadındı. Temizlik takıntılı ablası Safiye (Ezgi Mola) ise bu yüzden kardeşini eleştiriyor, hatta aşağılıyordu. Onun bu problemi, diğer kardeşi Neriman'ın (Gizem Katmer) ona yetişkinler için emici külot vermesiyle çözüme kavuştu. Gülben'in o sırada yaptığı konuşma ise aynı durumdaki kadınların hislerine tercüman olacak cinstendi.

İkinci teşekkürüm ise Payitaht Abdülhamid'e... Yine önceki hafta yayınlanan bölümde hayvan sevgisinin bize atalarımızdan kalan bir miras, hayvanları korumanın ise dinimizin emrettiği bir büyük erdem olduğunu Sultan Abdülhamid'in ağzından öyle güzel anlattılar ki...

Abdülhamid, şehri gezerken sokak hayvanlarını toplayıp onlara eziyet ettikten sonra öldüren bir adama rastlar. Önce bastonuyla onu bir güzel döver, sonra tutuklattırır ve bir daha gün yüzü görmemesini emreder. Ardından da Payitaht'taki tüm sokak hayvanlarının beslenmesini, parasının ise kendi cebinden ödenmesini ister.

Hep söyler dururum. Bizim ülkede sosyal mesaj vermenin en kestirme ve etkili yolu dizilerden geçer. Şahane mesajlarından dolayı her iki diziye emek verenleri de yürekten kutluyorum.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar