GÜNDEM

Yüksel Aytuğ'dan deprem sonrası 'gavur İzmir' paylaşımlarına tepki

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, yaşanan deprem ve acı kayıplar sonrasında sosyal medyadan 'gavur İzmir' mantığı ile atılan tweetlere sert tepki gösterdi.

Yüksel Aytuğ'dan deprem sonrası 'gavur İzmir' paylaşımlarına tepki

Neredeyse her deprem veya acı felaketlerden sonra birileri çıkıp provokatörlük yapıyor. Elazığ depreminde 'Kürtler' diyerek başlayan oh olsun kafası ile atılan tweetler, yaşanan son depremde de 'gavur İzmir' kafasına dönüştü. 

Sosyal medyada yapılan bu ahlaksız paylaşımlara tepki gösteren Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ ise 'bizi deprem öldürmezse bu yobazlık öldürecek' dedi. 

İşte o yazı:

Artık deprem konusunda söyleyecek sözüm kalmadı. Yıllardır deprem bilincini oluşturmak için bu köşede akıttığım mürekkebin her yeni felakette boşa gittiğini görmek beni kahrediyor. 9 katlı apartman yerle bir olmuş. Etrafındaki binaların ise camları bile kırılmamış. 'Deprem değil, bina öldürür' gerçeğini zihinlere kazımak için artık başka bir ilahi işarete gerek var mı? Gelelim böylesi bir felaketten bile 'faydalanmaya' çalışan örümcek kafalara... Sosyal medyada öyle rezil yorumlar okudum ki, bedenimi ve ruhumu depremden daha çok titretti. Asena Türk adıyla (muhtemelen sahtedir) yapılan yorumda şunları gördüm dehşetle: "İzmir Ege'de 6,8 deprem. Çok geçmiş olsun Müslüman halka. Ya Rabbi! İzmirliler gibi zinaya, nefsime değil, seccademe köle et beni. Amin..." Komutan Logar adlı kullanıcının Twitter'da paylaştığı video ise mide bulandırıcıydı: "İzmir'de, Bornova'da olan depremle ilgili önce oranın halkının kendine gelmesi lazım. Yani din yok, iman yok, namaz yok. Bu felaketi biraz da kendileri istemiş gibi oldu. Buradan Türkler, Müslümanlar sağ olsun diyeyim. Öbürlerine de ne olursa olsun, fark etmez yani..."

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar