DİZİ DÜNYASI

Yüksel Aytuğ, yeni dizi Alev Alev'deki hataları yazdı

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, yeni dizi Alev Alev'deki hataları tek tek köşesine taşıdı.. Gazetecilik ile ilgili kısmı ise 'bilen birine sorsalardı keşke' diyerek karşıladı.

Yüksel Aytuğ, yeni dizi Alev Alev'deki hataları yazdı

Show TV'nin yeni dizisi Alev Alev, medya dünyasının da gündeminde... 

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, diziyi köşesine taşıdı ve ilk bölümden hatalarını bir bir saydı. Gazetecilik adına yapılan hataları da unutmadı. 

İşte o yazı:

Show TV'nin bu sezon büyük bir iddia ile ekrana sürdüğü Alev Alev dizisi perşembe günü gala yaptı. Dizinin jeneriğinden önce ekrana siyah zemin üstüne kocaman beyaz harflerle yazılmış 'Bu program Covid- 19 tedbirlerine uygun olarak çekilmiştir' ibaresi geldi. Gelin görün ki yangın sahnesinde Covid-19 tedbirlerine nasıl uyuldu, doğrusu çok merak ettim. Zira büyük bir izdiham meydana gelmişti. Oyuncular ve tüm figüran kadrosu 10 metrekarelik alanda kucak kucağa maskesiz halde itişip duruyordu. Sosyal mesafenin S'si yoktu anlayacağınız. Belli ki açılıştaki yangın sahnesine çok emek, zaman ve para harcanmıştı. Ancak makyaj konusundaki önemli hata dikkatimden kaçmadı. Zamanında Büyü filminin GMall'daki galasında yangın tehlikesi atlatıp, dakikalarca ateş ve dumana maruz kaldığım için iyi biliyorum. Yangından kurtulan insanların yanakları, alınları değil, burun ve ağız çevresi is olur. Çünkü nefeslerindeki nem, partiküllerin o bölgelere yapışmasını sağlar. Örnek olarak yangından çıktığım fotoğrafı paylaşıyorum. Bundan sonraki yangın sahnelerinde sanat yönetmenlerine ve makyaj sanatçılarına örnek olsun diye... Bir de gazetecilikle ilgili konuları bir uzmana danışsalar iyi olur. Yangını gazetesine telefonla bildiren muhabir, "Başlık aynen şöyle olacak" deyip, manşet veriyor. Oysa gazetelerde bir haberin başlığını muhabir değil, yazı işleri belirler. Diziye gelince... Bütün aksiyon malzemesini ilk bölümde harcayıp, barutu tek atışta tüketmiş olabilirler gibime geliyor. Bundan sonraki bölümler bu kadar hareketli olmaz. Perşembe geceleri için alternatif olabilir ama giderek ivme kazanan Bir Zamanlar Çukurova'nın karşısında zirve görmesi biraz zor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar