GÜNDEM

Yüksel Aytuğ: TV programlarında maske zorunlu olsun

Birçok gazetecinin koronavirüse yakalanmasının ardından konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, geçen hafta Sağlı Sollu programında konukların maske takmasını örnek gösterdi.

Yüksel Aytuğ: TV programlarında maske zorunlu olsun

Birçok gazeteci veya TV programcısı Covid 19 testlerinin pozitif olduğunu ilan ediyor. Bu durumu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, Hadi Özışık'ın uyarılarına dikkat çekti.

Haber Global'de yayınlanan Sağlı Sollu programında konukların maske takmasını örnek gösteren Aytuğ, bu uygulamanın zorunlu olmasını istedi. 

İşte o yazı:

Korona olan gazeteciler Her gün onlarca korona haberi önümüze seriliyor. Peki o haberleri derleyen gazeteciler, o sonuçları değerlendiren yorumcular ne halde, bilen var mı? Medya sektöründe de Covid-19 testi pozitif çıkanlar, hastanelerde tedavi altına alınanlar hızla artıyor. Geçenlerde Hadi Özışık söyledi. Haber Global'deki pozitif sayısı 60'ı bulmuş. Pek çok gazete ve televizyon kanalında mesailer ikili, üçlü gruplara ayrıldı. Ben de dahil, büyük çoğunluk evinden çalışıyor. Her gün "maske, hijyen, mesafe" diye bağırıp çağıran, yazılar döşenen medya mensupları "Terzi kendi söküğünü dikemez" misali sapır sapır dökülüyor. Dikkatimi çeken ise ekranlarda en çok görünen yorumcu/gazetecilerin birer birer koronanın pençesine düşmeleri. Sabahattin Önkibar, Can Ataklı, Abdullah Ağar gibi... Hepsi de gerilimin zirve yaptığı, bağırmalı çağırmalı, ağızların köpürdüğü, tükürüklerin saçıldığı tartışma programlarının müdavimiydi. Son olarak TV 100'deki Sağlı Sollu tartışma programında tüm yorumcuların 'farkındalık yaratmak' adına maske taktıklarını gördüm. Bence bu bir 'jest' değil, 'zorunluluk' olmalı. Bu vesile ile hastalığa yakalanan tüm değerli meslektaşlarıma acil şifalar diliyorum.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar