GÜNDEM

Yüksel Aytuğ: Meğer bizim meslekte haber siliciler diye bir şey türemiş

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, haber sitesi sahibi olduğunu iddia ederek insanları dolandıranların yanında haber siliciler konusunu da yazdı.

Yüksel Aytuğ: Meğer bizim meslekte haber siliciler diye bir şey türemiş

Haber sitesi sahibi olduğunu iddia ederek insanları arayıp tehdit ve şantajla dolandıranları yazan Yüksek Aytuğ, haber siliciler konusunu da yazdı. 

Aytuğ, "Meğer bizim meslekte haber siliciler diye bir şey türemiş" ifadesini kullandı. 

İşte o yazı:

Haberi pazar günü bu sütunlarda paylaşmıştım, "Bu da yalan haber çetesi" diye. Halit Aydıngöz adlı şüpheli, kendini gazeteci ve internet sitesi sahibi olarak tanıtıp, "Bana şu kadar para vermezsen itibarını yerle bir edecek haberler yaparım" diye şantaj yapıyormuş. Bir işadamı, polisle iş birliği yaparak bu kişiyi 500 bin lira alırken suçüstü yakalatmış.

Umdum ki, bu haber ortalığı karıştıracak, medyanın baş gündem maddesi olacak. Neredeee? Çıt yok. Olay bir tek magazinci dostların kapalı devre Whatsapp gruplarında tartışıldı, hepsi o kadar. Orada konuşulanlara baktım, ağzım bir karış açık kaldı. Meğer bizim camiada 'haber silicilik' diye bir meslek türemiş. İsimler de açık açık yazılıyor ama 'iddia' düzeyinde oldukları için o isimleri burada açıklamam doğru olmaz.

Malum, gazetelerin ve internet sitelerinin elektronik arşivleri sonsuza dek 'belge' niteliğinde kalıyor. İddialara göre; bazıları eski haberleri sildirmek ve sicillerini temizlemek (!) adına medyanın içinden kişilere ya da medya ile iyi ilişkileri olan bazı 'silicilere' para ödüyorlar, onlar da haberlerin silinmesini bir şekilde sağlıyorlarmış.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar