GÜNDEM

Yüksel Aytuğ: Kültür Bakanlığı aile dizilerine maddi destek versin

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ "Kültür ve Turizm Bakanlığı, tıpkı sinema filmlerine yaptığı gibi her 'aile dizisi' başına 500 bin ile 1 milyon lira arasında destek versin" önerisinde bulundu.

Yüksel Aytuğ: Kültür Bakanlığı aile dizilerine maddi destek versin

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 25 Kasım'da düzenlenen 'Şiddetle Mücadelede Televizyon Dizilerinin Rolü' konulu panelde Emine Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak "Hanımefendi, yıllardır bu köşede anlatmaya çalıştıklarımı öyle güzel özetledi ki, bu fikirlere katılmamanın, destek vermemenin imkanı yok. Peki, bu nasıl hayata geçirilecek?" diye sordu. Aytuğ, konuyla ilgili "Kültür ve Turizm Bakanlığı, tıpkı sinema filmlerine yaptığı gibi her 'aile dizisi' başına 500 bin ile 1 milyon lira arasında destek versin" önerisinde bulundu:

(Emine Erdoğan) Dedi ki: "Ne olur insanlık onurunu reytinge kurban etmeyelim. İlham veren hikâyeler ve kahramanlara ihtiyaç bulunuyor. Belki delikanlı olan, belinde silah taşıyan değil, sokak hayvanlarına mama taşıyan adamdır. Makbul olan, caddelerde arabasıyla yarış yapan değil, sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan bilim insanıdır. İlham veren, evini terk eden isyankâr gencin şöhret yolculuğu değil, ücra bir köyün çocuklarına ilim taşımak için yola çıkan genç öğretmenin yolculuğudur."

Hanımefendi, yıllardır bu köşede anlatmaya çalıştıklarımı öyle güzel özetledi ki, bu fikirlere katılmamanın, destek vermemenin imkanı yok. Peki, bu nasıl hayata geçirilecek? Önerim şu:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tıpkı sinema filmlerine yaptığı gibi her 'aile dizisi' başına 500 bin ile 1 milyon lira arasında destek versin. Devlet kurum ve kuruluşları bu dizilere reklam desteğinde bulunsun. RTÜK, aile dizilerine verilen reklamlardan pay almasın. Televizyon kanallarına, yayınladıkları aile dizilerinin yoğunluğuna göre ceza indirimi uygulansın.
Sakın ola ki kimse "Aile dizisi yaptık, izlenmedi" kolaycılığının arkasına sığınmasın. Bu ülkenin en çok izlenen dizileri Kaynanalar, Bizimkiler, Süper Baba, Perihan Abla, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar değil mi?
Önce gönüllülük, sonra teşvik ile ekrandan şiddeti kazımak için hâlâ zamanımız var.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar