GÜNDEM

Yüksel Aytuğ HDP’li vekilin tecavüzüne şaşırmadığını yazdı

HDP Millletvekili Tuma Çelik’in, evli bir kadına tecavüz etmesi skandalına tepkiler gelmeye devam ederken; Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ ise bugünkü köşesinde yaşanan iğrenç duruma tepki vermeyenlere değindi. Aytuğ, PKK elebaşı Öcalan’ı hatırlatıp "Bebek katili, harem sahibi Apo'yu önder belleyen, dağlardaki kadın kadrosunu her türlü sapık emelleri için kullanan PKK'ya ‘Terörist' bile diyemeyen bir partinin milletvekilinden insan başka ne bekleyebilir ki?” sorusunu da köşesine ekledi.

Yüksel Aytuğ HDP’li vekilin tecavüzüne şaşırmadığını yazdı

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen HDP Mardin Millletvekili Tuma Çelik’in, evli bir kadına tecavüz etmesi olayına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ da bugün kaleme aldığı köşesinde tecavüzün sadece bir cinsel saldırı olmadığının altını çizerek kadınlığa hatta insanlığa kasdetmek olarak açıkladı.

Yaşanan çirkin ve kabul edilemez olaydan sonra kadının sadece fiziksel tecavüze uğramadığını ifade eden Aytuğ, sözlerine şu şekilde devam etti "Ruhu zedelenir, kadınlık duyguları törpülenir, hayata inancını yitirir, kendini kirlenmiş ve aşağılanmış hisseder. Yarasını bir ömür boyu ruhunun derinliklerinde taşır."

Yaşanan tecavüz ve kadına şiddet olaylarının hemen ardından açıklama yapan belli bir kesimin, bu iğrenç olaydan sonra sessiz kalmalarına tepki gösteren Aytuğ, "Birkaç gündür bekliyorum. Başta HDP'yi her fırsatta koruyup kollayan, sözde liberal ve demokratlar bu büyük insanlık suçu hakkında bir şeyler söylesinler diye. Muhalefete yakın duran ünlüler; taciz, tecavüz ve şiddete maruz kaldığında yeri göğü inleten, kadın hakları üzerine mangalda kül bırakmayanlar, usul usul parlattıkları HDP'nin tecavüzcü milletvekili için ağızlarını açmıyorlar."

HDP’de bu tarz iğrenç bir olayın yaşanmasına şaşırmadığını aktaran Aytuğ, "Bebek katili, harem sahibi Apo'yu önder belleyen, dağlardaki kadın kadrosunu her türlü sapık emelleri için kullanan PKK'ya 'Terörist' bile diyemeyen bir partinin milletvekilinden insan başka ne bekleyebilir ki? Şu hale bakar mısınız? Her fırsatta teşkilatındaki kadın sayısının çokluğuyla övünen, yapılanmasını bir erkek ve bir kadından oluşan 'eş başkanlarla' sürdüren HDP'de bu hunharca tecavüz olayı için tek bir ses çıkmıyor. Gözlerini yummuşlar, kulaklarının üzerine yatmışlar, vicdanlarına susturucu takmışlar sanki.” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar