GÜNCEL

Yüksel Aytuğ, Fulya Öztürk'ün o anlarını kaleme aldı. İşte savaşın acı yüzü

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'ün Ermenistan'ın bombardımanı sonucu yıkılan evden çıkarılan bebek cesedini anlattığı o dehşet anlarını köşesine taşıdı.

Yüksel Aytuğ, Fulya Öztürk'ün o anlarını kaleme aldı. İşte savaşın acı yüzü

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'ün, Ermenistan'ın vurduğu Azerbaycan sivil yerleşim yerlerindeki bir enkazdan çıkan bebeği anlatırken yaşadığı şoku hepimiz ekranlardan izlemiştik. 

O yaşanan dehşet anlarını kaleme alan Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, o anların savaşın acı yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. 

İşte o yazı:

Ermenistan güçleri Azerbaycan'ın Gence kentinde sivil yerleşim alanlarını füzeyle vurdu. CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk olay yerindeydi. Üzerinde çelik yeleği, kafasında kaskı, elinde mikrofonuyla enkaz kaldırma ve can kurtarma çalışmaları sırasında haberi bildirmeye çalışıyordu. Yüzü bembeyazdı. Elleri titriyordu. Sesi güçlükle duyuluyordu: "Küçücük bir bebek çıktı... Cansız bedenine dokundum... Kan içindeydi... Eli elime değdi... İşte savaşın, hatta dünyadaki tüm savaşların özeti... Olan hep çocuklara olur. Ya analarını, babalarını, evlerini, barklarını kaybederler, ya canlarını... Berlin'de, Londra'da, Hiroşima'da, Nagazaki'de, Kore'de, Vietnam'da, Kosova'da, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, Gence'de ve daha nicelerinde... gece yarısı bir tonluk patlayıcı başlık taşıyan balistik füzelerle vurmuş Azerbaycan'ın mahallelerini. Onlarca ev enkaza dönmüş. Gün ışıdığında ekrana bakamaz oldum. Çocukların cesetlerinden önce duvarlara asılı fotoğrafları çıktı enkazdan. Sonra da cansız bedenleri. Ceset torbalarının yarısını bile doldurmayan o minicik bedenleri...

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar