DİZİ DÜNYASI

Yüksel Aytuğ: EDHO dizisi FETÖ ile mücadele ediyor

Atv'nin sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın son bölümündeki karakol sahnesi sosyal medyada gündem oldu. Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ ise konuyla ilgili yazdı.

Yüksel Aytuğ: EDHO dizisi FETÖ ile mücadele ediyor

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın son bölümünde bir emniyet amirinin sözleri ve karakol sahnesi sosyal medyada gündem oldu. Polisi kötü gösteriyor diye eleştirilen dizi senaristleri hakkında FETÖ iddiaları bile ortaya atıldı.

Fakat konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, EDHO'nun uzun zamandır FETÖ ile ekranlardan mücadele ettiğinin altını çizdi. 

İşte o yazı:

Atv'nin dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da yer alan bir sahne, sosyal medyada son derece haksız eleştirilere maruz kaldı. Çakırbeyli ve Façalı ailelerinin düşmanı Sincanlılar, bir emniyet müdürünü kendi saflarına çekip, rakiplerine tuzak kurmak istediler. Emniyet müdürü, 5 dakika mesafedeki çatışmaya 'istenilen zamanda' müdahale edecekti. Bunu sağlamak için Yavuz Sincanlı, Emniyet'e gidip, müdür ile görüştü. Dedi ki, "Çok ortak dostumuz varmış. Onların hatırına rahat konuşabilir miyim? Duyduğuma göre hakkınızda ciddi bir soruşturma varmış, görevden alma gibi... " Emniyet müdürü sıkıntıyla, "Evet var. Dostların hatırını kıramayınca böyle şeyler oluyor. Elimde olsa hemen istifa edip, ülkeden kaçacağım" dedi ve hemen onların emrine girdi.

Diziyi "Polis kötü gösteriliyor" diye eleştirmeye kalkanların, sosyal medyada "Bu dizinin senaristleri, yapımcıları iyice araştırılsın, FETÖ'cü müdür nedir bunlar?" diye sallayanların atladığı ya da görmezden geldiği nokta da işte burasıydı. Yani o emniyet müdürü ayan beyan belliydi ki, FETÖ'nün temizlenmeye çalışılan teşkilat içindeki elemanlarından biridir ve o sahnede emniyet teşkilatımızın kahraman, fedakar polislerini temsil etmekten uzak bir satılık karakterdir.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar